Hlavní obsah

Diváci karlovarského festivalu oceňují digitalizovanou verzi Obchodu na korze

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Československý snímek Obchod na korze (rež. Elmar Klos a Ján Kadár), jenž byl letos na karlovarském festivalu v premiéře představen v digitálně upravené verzi, si stále drží první místo v Divácké ceně Práva.

Foto: KVIFF

Režiséři oscarového Obchodu na korze Elmar Klos (vlevo) a Ján Kadár

Článek

Nezměnilo se ani druhé místo, i nadále je zaujímá snímek amerického režiséra Michaela Showaltera Pěkně blbě. Na třetím místě je pak nově dokument Víta Klusáka Svět podle Daliborka.

V desítce divácky zatím nejúspěšnějších filmů jsou i další dva dokumentární portréty - Jmenuji se Heath Ledger na páté příčce následován filmem Whitney: Být sama sebou (šesté pořadí).

Foto: KVIFF

Z dokumentu Svět podle Daliborka

Návštěvníci festivalových kin hlasují o nejlepším snímku, jenž na závěrečném ceremoniálu získá jednu z cen - Diváckou cenu Práva - prostřednictvím lístků, které obdrží při vstupu do sálů.

Zatržením známky od jedničky (nejlepší) do čtyřky (nejhorší) pak ohodnotí zhlédnutý film a lístek při odchodu z kina zase odevzdají hosteskám nebo případně vhodí do k tomu určených boxíků.

Pořadí Divácké ceny Práva

PořadíČeský název filmuZnámka
1.Obchod na korze1,24
2.Pěkně blbě1,26
3.Svět podle Daliborka1,30
4.Druhá strana naděje1,31
5.Jmenuji se Heath Ledger1,31
6.Whitney: Být sama sebou1,35
7.Chlapi nepláčou1,41
8.Korporace1,43
9.Případ Nile Hilton1,47
10.Země jahod1,48

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám