Hlavní obsah

Závěrečná párty karlovarského festivalu bude s česko-cejlonskou kuchyní

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve znamení kuchyně ze Srí Lanky a tradičních českých dobrot se ponese závěrečná párty festivalu v Karlových Varech v sobotu večer v Grandhotelu Pupp. Na tisíc festivalových hostů bude očekávat šedesát číšníků a servírek a čtyřicet kuchařů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hostující šéfkuchař Stephen Senewiratne ze Srí Lanky se zdraví s jedním ze zákazníků

Článek

„Letos jsme žádnou velkou rybu jako v minulosti neobjednávali, ale pojali jsme závěrečnou akci v duchu česko-cejlonské kuchyně. Na Rendez-Vous nám po dobu festivalu vaří šéfkuchař pražské restaurace Red Pif Stephen Senewiratne ze Srí Lanky a s ním jsme podobu závěrečné párty konzultovali. Nabídneme část jídel z jeho kuchyně a rovněž českou kuchyni,“ řekl šéfkuchař GH Pupp Martin Piták.

Asijská kuchyně je podle provozního náměstka karlovarského hotelu Richarda Lhotáka na vzestupu. „Takže jsme chtěli představit některá jídla typická pro tento region,“ komentoval.

Využity budou všechny prostory Grandhotelu Pupp.

„Ve Velkém sále budou studené předkrmy, jako třeba terinka z uzených vepřových kolínek s kořenovou zeleninou nebo carpaccio ze sušené hovězí roštěné s rukolou, panenským olivovým olejem a čerstvým parmazánem. Mezi hlavními jídly nebudou chybět pikantní hovězí nudličky v pomerančové omáčce se smaženými rýžovými nudlemi s koriandrem nebo jehněčí kostky na sečuánském pepři s rýží s červenými fazolemi,“ dodal šéfkuchař.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Prostor Rendez Vous Grandhotelu Pupp sloužil během festivalu pop-up restauraci Pupp Punk

Na Rendez-Vous se bude krájet pečený hovězí silverside marinovaný v BBQ omáčce, umístěn tady bude i salátový bar s dresinky a různými oleji a octy. A bude se hlavně grilovat. Kromě vepřové krkovice s bylinkami také hovězí flank steaky, kuřecí stehýnka s majoránkou, ale také zelenina.

Zmrzlinový bar osvěží

„Já tam budu dělat Soba nudle se zeleninou a variací omáček a nudličkami z vykostěných kuřecích stehen,“ uvedl Piták.

Zrcadlový sál bude patřit studeným předkrmům, mezi kterými nebude chybět rolka z roastbeefu s chřestem a tvarohovou pěnou a bylinkami. Podávat se zde bude rovněž Ceasar salát, pikantní thajský salát a salát z tygřích krevet a salát z obřích fazolí. Z hlavních jídel to bude například pečený atlantský losos s bílým chřestem, cherry tomaty a žampióny, omáčkou z bílého vína a čerstvého estragonu.

Na Malé Dvoraně bude přichystána variace českých, slovenských a německých sýrů s ovocným chutney, ořechy a pečenými listovými tyčinkami. Dezerty připraví legendární cukrárna Johanna Georga Puppa a nebudou mezi nimi chybět kupříkladu větrníky s karamelovou šlehačkou, šátečky se žloutkovým krémem nebo jahodový sen či cheesecake s borůvkami.

Vína dodala Morava

Dobré jídlo je třeba zapít. „Bude připraveno zhruba pět set litrů vína z moravské produkce. Přivezli nám deset hektolitrů piva Lobkowicz a také máme v zásobě šest set litrů nealkoholických nápojů,“ konstatoval Lhoták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám