Hlavní obsah

V neděli uvede festival Čáru, Chlapi nepláčou a Křižáčka

Právo, vor

Mezinárodní filmový festival (MFF) v Karlových Varech se chystá v neděli ve Velkém sále uvést podobně jako minulý rok tři oceněné filmy. V deset hodin dopoledne se mohou diváci těšit na projekci slovensko - ukrajinského snímku Čára. Film vypráví příběhy lidí a rodin žijící na slovensko-ukrajinské hranici.

Foto: Wandal Production

Ve Varech se bude v neděli hrát také Čára.

Článek

Režisér filmu Peter Bebjak získal za Čáru na karlovarském festivalu cenu za režii. Od 13 hodin uvede v neděli festival snímek Chlapi nepláčou, který získal na festivalu Zvláštní cenu poroty.

Hrdiny filmu jsou veteráni z jugoslávského konfliktu, pro které válka neskončila.

Křižáček v hlavní roli s Karlem Rodenem bude posledním festivalovým snímkem, který bude uveden ve Velkém sále Thermalu v neděli od 16 hodin.

Z karlovarského MFF si odnesl hlavní cenu Křišťálový glóbus. Režiséra Václava Kadrnku k filmu inspirovala báseň Jaroslava Vrchlického.

„Vrchlického báseň jsem objevil při rešerši na další projekt... Kniha vyšla jen jednou, napsal ji na sklonku života a během rodinné krize a myslím, že se to prolnulo do té básně,“ uvedl v průběhu festivalu režisér k filmu pro Novinky.cz.

„Téma filmu je otcovství a zároveň cesta. Líbilo se mi, že kniha začíná z perspektivy malého chlapce a přebírá perspektivu otce. Ta úspornost vyšla z toho, že ten film je i o samotě, snažil jsem se tu emoci dostat do filmu spíš skrze filmový jazyk než dialogy,“ dodal Kadrnka.

Každý návštěvník festivalu s platnou akreditací má možnost výběru jedné vstupenky v rámci každého představení, to je maximálně tři vstupenky celkem. Pro návštěvníky bez akreditace budou vstupenky k zakoupení za jednotnou cenu 80 korun.

Pokladna Last minute před Thermalem bude otevřena v neděli od 8 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám