Hlavní obsah

Tři filmy z karlovarského festivalu putují hned po jeho skončení do kin

Tři filmové novinky z programu 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos už podruhé společně vstoupí do kin bezprostředně po skončení tohoto filmového svátku. Stane se tak pod hlavičkou labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Foto: KVIFF Distribution

Kumail Nanjiani a Zoe Kazanová v komedii Pěkně blbě

Článek

Druhý ročník Varů ve vašem kině začne v pondělí 10. července. Kousek festivalové atmosféry a pestrého karlovarského programu divákům po celé republice zprostředkují tři různorodí zástupci letošního nesoutěžního programu: chytrá americká romantická komedie Pěkně blbě (The Big Sick, USA 2017), německý svěží debut Axolotl Overkill (Německo 2017) a francouzský psycho-erotický thriller Françoise Ozona Dvojitý milenec (L’amant double, Francie 2017).

Vary ve vašem kině plynule navážou na karlovarský festival a ve více než 30 kinech budou probíhat až do konce července. I po jejich skončení se však filmy z přehlídky objeví samostatně v programech kin.

Kumail Nanjiani a Zoe Kazanová v komedii Pěkně blbě

Největším diváckým lákadlem celých „ozvěn“ bude chytrá americká komedie Pěkně blbě (The Big Sick, USA 2017). Film z produkce zavedeného komediálního režiséra a producenta Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá) se začátkem letošního roku stal obrovským překvapením na festivalu v Sundance a kritici mu předpovídají osud nejúspěšnější romantické komedie letošního roku.

„Vtipná a něžná love story ze života,“ shrnuje v recenzi The Hollywood Reporter. Skutečný příběh jednoho nesmírně sympatického páru vypráví o tom, že opravdová láska dokáže překonat všechny překážky. Fakt, že předobraz a současně i představitel hlavní role je populární americký stand-up komik slibuje opravdu zábavnou letní podívanou.

Na mladší publikum zaútočí film mladé německé režisérky a spisovatelky Helene Hegemannové, který ve svých 24 letech natočila podle vlastního knižního bestselleru. Axolotl Overkill (Německo 2017) je divokou a stylovou sondou do světa berlínského nočního života a nitra šestnáctileté Mifti, která vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Je mladá, divoká, smutná a zamilovaná a všichni dospělí kolem ní jí přijdou zoufalí.

Stejně jako vodní dráček axolotl ale přežije všechno a s každou zkušeností se stává někým novým. Axolotl Overkill byl stejně jako komedie Pěkně blbě s velkým úspěchem uveden na letošním ročníku festivalu Sundance, kde získal cenu za nejlepší kameru.

Erotický thriller

Trojici filmů završí novinka výrazné režisérské osobnosti současného francouzského filmu Françoise Ozona. Erotikou prosycený thriller Dvojitý milenec (L’amant double, Francie 2017) sleduje křehkou Chloé, která se zaplete s vlastním psychoterapeutem. Ten však není tím, kým se na první pohled zdál být, a Chloé zjišťuje, že před ní skrývá nejen existenci vlastního jednovaječného dvojčete, ale i temnou minulost.

Foto: KVIFF Distribution

Jérémie Renier a Marine Vacth (Dvojitý milenec)

Filmařská pocta legendárním snímkům jako Rosemary má děťátko, Příliš dokonalá podoba nebo Základní instinkt byla ve světové premiéře uvedena v hlavní soutěži letošního ročníku festivalu v Cannes.

„Má to styl, sex appeal a jemné problesky solidního úletu, které letošní hlavní soutěž opravdu potřebovala,“ reagoval v recenzi The Hollywood Reporter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám