Hlavní obsah

Na festivalové nástěnce lze sehnat vstupenky, nocleh nebo odvoz domů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z diváky nejvyhledávanějších míst na karlovarském filmovém festivalu je mimo jiné nástěnka u vchodu do festivalové produkce ve vestibulu hotelu Thermal. Lze zde totiž sehnat vstupenky na film, ubytování za zajímavé ceny nebo odvoz domů, třeba až na Slovensko.

Nástěnka budí zájem.

Článek

„Nemáme zatím program na dopoledne, tak se díváme, jestli bychom tady nenašly nějaké vstupenky. Také by se nám hodily dva lístky na cokoliv na páteční dopoledne,“ uvedla u nástěnky studentka Lenka z Prahy.

„Zatím jsme tady nic nenašly, ale je to asi dáno tím, že jsme zatím byly pouze na depresivních filmech, tak si už trošku víc vybíráme,“ pokračovala její kamarádka Gábina. „Lístky, co tu visí, tak jsou už ze včerejška. U nástěnky jsme poprvé, protože jsme si jí až teď všimly,“ dodala Lenka.

„Kamarádka musela odjet dříve z festivalu a nechala mi tady vstupenky na filmy,“ vysvětlovala studentka Martina, proč si podala na nástěnku inzerát. „Já tady na festivalu pracuji, takže nemám čas chodit na filmy. Takhle zkusím lístky prodat se slevou nebo někomu darovat,“ dodala studentka Martina.

Hledání holek

Další inzerát na nástěnce byl poněkud výjimečný. „Hledáme pět pohledných a vtipných slečen na středeční crew party. Alkohol bude zdarma,“ bylo napsáno na inzerátu, jehož autor se Právu svěřil, že výzva se neshledala s patřičným pochopením. „Celá ta naše pracovní parta tady je v mužském podání, takže jsme hledali přes nástěnku společnost nějakých dívek,“ uvedl.

„Holky se přihlásily, bohužel se ale žádné nedostavily. Je to škoda, doufali jsme, že něco snad bude, ale bohužel,“ říkal posmutněle mladík. „Chtěli jsme si s nimi užívat krás života, prostě si užívat se slečnami,“ vysvětloval Jiří z Ostrova.

Nejčastěji jsou ale inzeráty směřovány na vstupenky. Některé nabízejí jejich držitelé zdarma, jiné chtějí prodat se slevou, jiní je zase chtějí vyměnit za vstupenky jiné. Jeden z nich zněl - „Prodám Noční život, cena 40 korun za dva kusy.“

Odvozy domů

Další část inzerátů je zamířena na hledání odvozu z festivalu domů, třeba na Slovensko nebo do Brna. Několik inzerátů nabízí výhodně ubytování, třeba patnáct minut od festivalového centra.

Mezi výjimečné inzeráty patří ten, který hlásí, že se našel prstýnek, který je k vyzvednutí v redakci Festivalového deníku. „Prosím, pokud někdo našel černé pouzdro s optickými brýlemi, budu vám velmi vděčný za vrácení, nálezné je samozřejmostí,“ hlásí další inzerát.

Nástěnce se nevyhýbají ani „romantické“ osobnosti. „Mladý intelektuál s citlivou duší hledá slečnu na zpříjemnění svého pracovního pobytu.“ vyzýval další inzerát, který ale nebylo téměř možné kvůli rozevlátému písmu jeho autora přelouskat.

Reklama

Výběr článků

Načítám