Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová uvedla na karlovarském festivalu film Ucho

Novinky, Lucie Sieglová

Herečka Jiřina Bohdalová, která převezme z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary, ve čtvrtek uvedla v karlovarském městském divadle legendární film Ucho (rež. Karel Kachyňa).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiřina Bohdalová

Článek

„Mám strašnou radost, že Jiřinku znám léta, pracovali jsme spolu, a že jí budu moci předat Cenu prezidenta festivalu za přínos českému filmu,“ řekl Bartoška a s těmito slovy pozval herečku na pódium, respektive na jeviště divadla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiřina Bohdalová

S jakými slovy jí následně předal kytici, už se ale publikum nedozvědělo - zašeptal jí je do ucha. „To bylo krásné,“ pobavila Bohdalová obecenstvo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiřina Bohdalová

„Když jsem sem jela, říkala jsem si, co vám řeknu. Řeknu vám dvě věci, které mi na tom filmu vadí. Zaprvé to, že ho neviděli moji rodiče, protože byl dlouhá léta v trezoru, a potom mi taky chybí, co nemohl splnit Jan Procházka, který Ucho napsal. Když se promítala taková serviska na úplný film, tak se ke mně pan Procházka při konci Ucha přitočil a zašeptal mi: Smím na vás psát dál? Bohužel k tomu už nedošlo, protože zemřel,“ zavzpomínala Bohdalová.

Cenu za přínos české kinematografii herečka převezme v sobotu na závěrečném ceremoniálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám