Hlavní obsah

Karlovarské festivalové pokladny otevřely

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní pokladna a pokladny v F-Baru v hotelu Thermal se ve čtvrtek 30. června v devět hodin ráno otevřely návštěvníkům 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MMF) v Karlových Varech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Zatím je klid. Vše ve Varech vypukne naplno v pátek.

Článek

V prodeji jsou vstupenky na páteční zahajovací den festivalu, který po světové premiéře filmu Antropoid o atentátu na říšského protektora Reinharda Heyndricha vyvrcholí večerním ceremoniálem za účasti významného filmového a divadelního herce a držitele dvou nominací na Oscara Willema Dafoea.

Právo a Novinky.cz jsou hlavním mediálním partnerem MFF KV.

Stejné ceny jako loni

„Ceny vstupného jsou stejné jako v loňském roce,“ uvedl výkonný ředitel karlovarského MFF Kryštof Mucha.

Cena jedné vstupenky bez slev tak vyjde na 80 korun. Denně zdarma až tři vstupenky na tři festivalová představení umožňuje nákup festivalových pasů, který stojí na celý MFF KV 1200 korun, ale lze pořídit i levnější varianty na pět, tři a jeden den.

Festivalový pas umožňuje oblíbenou SMS rezervaci vstupného. „Prodej vstupenek začne ve čtvrtek ráno na pokladnách v Thermalu a v pátek pak už bude probíhat standardně na všech festivalových pokladnách,“ pokračoval Mucha.

180 snímků v kinech

Divákům festival nabídne celkem 180 filmových snímků. „Obecně řečeno jsme letos malinko ubrali na celkovém počtu hraných a dokumentárních filmů,“ uvedl umělecký ředitel festivalu Karel Och s tím, že naopak přibude na MFF opakování filmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Umělecký ředitel karlovarského festivalu Karel Och

„Aby lidé, kteří přijedou na festival na dva tři dny, viděli filmy, které chtějí vidět, a ne filmy, které na ně zbydou. Čím víc je opakujeme, tím víc vycházíme vstříc divákům,“ vysvětlil Och s tím, že celý program MFF už visí na jeho internetových stránkách.

Nejdelším filmem je Ukolébavka pro bolestné tajemství, který je dlouhý 480 minut, a nejkratším jednu minutu trvající snímek s názvem Padající rámy.

Novinky na poslední chvíli

Och zveřejnil další dva filmy z programu MFF, které byly potvrzeny na poslední chvíli. „Pracovně filmy nazýváme jako ty, které zvednou náladu,“ uvedl. Prvním je novozélandská komedie Hon na pačlověky.

„Má velice zvláštní význam, který pochopíte po zhlédnutí tohoto filmu,“ komentoval Och s tím, že film byl hitem na festivalu Sundance.

„Na své si přijdou nejenom milovníci černého humory, ale i ti, kteří obdivují scenérie novozélandské přírody,“ řekl. Druhým filmem je snímek Toma Tykwera Hologram pro krále. „V hlavní roli vynikající Tom Hanks, který jako IT úředník přijíždí do Saúdské Arábie prodat tamějšímu králi nejnovější technologii komunikace a jeho pobyt tam je dlážděn nejrůznějšími překvapeními,“ uvedl Och.

Reklama

Výběr článků

Načítám