Hlavní obsah

Diváci karlovarského festivalu uvidí Mela Gibsona v pyžamu

Právo, lh

Pouhý rok stačil organizátorům karlovarského filmového festivalu k tomu, aby pro originální znělku získali herce a režiséra Mela Gibsona. „Při vytíženosti takovýchto osobností je to malý zázrak,“ řekl k tomu prezident festivalu Jiří Bartoška. Znělka je zatím v přísném utajení. Obrázky ale naznačují, že se hollywoodská hvězda ukáže fanouškům filmů v pyžamu.

Foto: KVIFF - E. Bodkin

Šarmantní, v pyžamu. Tak se představí letos filmovým divákům Mel Gibson ve Varech.

Článek

Mel Gibson převzal loni ve Varech Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. „Netajil se tím, že byl atmosférou na festivalu nadšený, a já si vážím toho, že splnil slib, který nám dal, a znělku pro jubilejní ročník natočil,“ dodal Bartoška.

Minipříběh vznikal počátkem května v Los Angeles. Natáčel ho režisér Martin Krejčí. Zastihnout Gibsona bylo podle něj velmi náročné. „Nejdříve jsme se s ním potkali… a domluvili se, že koncept znělek vychází z toho, že si jejich protagonisté dokážou udělat sami ze sebe trochu srandu, což mi speciálně v jeho případě přišlo lákavé,“ popisuje. Během podzimu vznikl návrh, který přes svého asistenta herec odsouhlasil.

Samotnou výrobu minipříběhu, v němž hlavní roli hraje laureát ceny a křišťálová socha, z počátku provázela únava hlavní hvězdy. „Den před tím točil do dvou do rána, takže byl dost unavený a trochu rozmrzelý. Když se rozjela kamera, bylo to jako kdyby v něm někdo zmáčknul knoflík ‚Mel Gibson‘,“ doplňuje Krejčí.

Tvůrcům se navíc podařilo herce zaskočit. „Kamery si prohlížel s nedůvěrou a překvapením… Myslel jsem, že je to jenom dekorace, říkal nám…. Když zjistil, že točíme opravdu na film, tak mi přišlo, že to všechno začal brát o trochu vážněji,“ vzpomíná Krejčí. Zmíněné kamery přitom nejsou v branži nováčky. Naposledy byly použity pro slavný film Martina Scorseseho Casino.

Novou znělku uvidí diváci v premiéře při slavnostním zahájení 50. ročníku MFF Karlovy Vary 3. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám