Hlavní obsah
Téměř metr dlouhý halibut se bude podle šéfkuchaře Grandhotelu Pupp Radka Příhonského na závěrečné festivalové party grilovat na mořské soli. Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ozdobou závěrečné party karlovarského festivalu bude halibut

Hlavní ozdobou menu při závěrečné party jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude v sobotu v noci v Grandhotelu Pupp téměř metr dlouhá mořská ryba halibut, která se bude grilovat přímo před hosty slavnosti.

Téměř metr dlouhý halibut se bude podle šéfkuchaře Grandhotelu Pupp Radka Příhonského na závěrečné festivalové party grilovat na mořské soli. Foto: Rudolf Voleman, Právo
Ozdobou závěrečné party karlovarského festivalu bude halibut

„Nechali jsme si ji přivézt z Francie, protože právě běží její sezóna, a také proto, že se jedná o velmi dobrou bílou platýsovitou rybu,“ vysvětlil šéfkuchař Grandhotelu Pupp Radek Příhonský. „Budeme ji na zahrádce grilovat ve steacích na mořské soli a podávat k ní budeme rizoto,“ pokračoval Příhonský.

Zhruba šedesát kuchařů se v GH Pupp chystá na closing party přivítat až na tisíc hostů. „V rámci závěrečného večírku se budou podávat jídla ve všech hotelových prostorách,“ uvedla ředitelka hotelu Andrea Pfeffer Ferklová. Centrem dění bude jako vždy Slavnostní sál. „Nabídne například Sous Vide Top Blade na houbách z Krušnohoří s dušenou rýží,“ prozradila Ferklová. „Je to v podstatě pozvolně a šetrně připravovaná loupaná plec,“ vysvětlil Příhonský.

Hovězí krky před pečením do růžova porcoval řezník Grandhotelu Pupp Roman Hynek.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Mezi hlavními jídly ve Slavnostním sále bude v nabídce telecí ragú se zeleninou na červeném víně s haluškami či krůtí medailonky se zázvorem a sušenými rajčaty. „V menu je rovněž terinka z halibuta s mušlemi a čerstvým sýrem s křenem a pečené vepřové karé s pivním zelím,“ podotkl šéfkuchař. „Chybět nebude ani nabídka studených předkrmů a salátů,“ dodala ředitelka.

Šéfka studené kuchyně v Grandhotelu Pupp Magda Špelinová při krájení sýrů

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hovězí Flank Steak i páj s tropickým ovocem

Na zahrádce a v Rendez vous se bude již tradičně grilovat. „K ochutnání zde budou vepřová krkovice s bylinkami, hovězí Flank Steak, tedy hovězí pupek, biftečky z mletého hovězího masa nebo například norský losos s koriandrem,“ pokračovala Ferklová. V obří pánvi se budou připravovat thajské rýžové nudle.

Šéfcukrářka Grandhotelu Pupp Helena Dolanská při zdobení větrníků s karamelovou šlehačkou

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Na Malé Dvoraně to bude již tradičně nabídka sladkých dezertů z cukrárny Johanna George Puppa. „Připravíme pečený jour páj s tropickým ovocem, čokoládovou roládu s třešněmi, kávová zrna s marcipánem, sněhové indiánky, plněné kokosky nebo jahodový sen,“ prozradila Ferklová s tím, že Zrcadlový sál nabídne kupříkladu lívance.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků