Hlavní obsah

Kotek představil v rozpálených Varech svou komedii na sněhu Padesátka

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Herec Vojtěch Kotek představil v úterý v rozpálených Karlových Varech ukázky z filmu Padesátka. Jde o jeho celovečerní režijní debut. Premiéra komedie v kinech je plánovaná před letošními Vánocemi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zástupci Padesátky ve Varech. Zleva. Herci Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Jakub Prachař. A režisér Vojtěch Kotek.

Článek

Komedie se natáčela v Krkonoších letos v březnu. Tempo jejího uvedení do kin je tak přímo vražedné. Má se tak stát už v prosinci. Ani ne rok po první klapce.

„Premiéra je naplánována kolem letošních Vánoc,“ řekl Kotek novinářům. Doplnil, že Padesátkou změnil své kdysi pevné rozhodnutí - učiněné po Snowboarďácích - nikdy se nevracet točit cokoli na hory.

Zlaté sedmdesátky

Autorem předlohy je mladý scénárista Petr Kolečko, který jej původně napsal pro divadlo. Odehrává se v zimě na horách. A její děj se točí okolo lidí ze zasněžených hřebenů, běžkařského závodu Tříkrálová padesátka a muže, který se rozhodl poznat svého otce. Příběh se přitom odvíjí nejen v současnosti, ale také v 70. letech.

Snímek je výborně herecky obsazený. „Snažili jsme se i do malých rolí obsadit velké herce, své kamarády. Některé - třeba Jirku Schmitzera - jsme přemlouvali hodně dlouho,“ uvedl Kotek.

V Padesátce se objeví v hlavních rolích Jakub Prachař, Ondřej Pavelka a Marek Taclík. Z žen se divákům v sexy úlohách představí třeba Tereza Voříšková nebo Vilma Cibulková.

Trénink s mistrem světa

Jmenovaní pánové ve Varech prozradili, jak těžce na své role běžkařů trénovali. O zlepšení jejich lyžařské techniky se staral mistr světa Martin Koukal. Taclík vtipně přiznal, že jemu trvalo zdokonalování nejdéle: „Po dvouměsíční přípravě bych byl schopný vyhrát krajský závod základních škol na 12 kilometrů.“

Prachař s nadsázkou přiznal, že jemu stačil jako příprava na roli jeden jediný trénink s tím, že talent bez pochyby má a jeho vypilování není třeba.

Ondřej Pavelka vše se smíchem shrnul: „Já hrozně miluju sjezdování. Běžky zase hrozně nesnáším. Martin Koukal na mě kouknul, a pak mi řekl: Bude to tvůj styl.” A doplni: ”Haškovi se také smáli a kam to dotáhl!“

Ruppertova dcera

Zástupci Padesátky také prozradili, že jednu z vedlejších rolí ztvárnil Matěj Ruppert, který do Varů pravidelně na festival jezdí. Nicméně ten letošní ročník vynechal. Právě dnes - 7. července 2015 - se mu totiž narodila dcera.

Reklama

Výběr článků

Načítám