Hlavní obsah

Do Varů přijede uznávaný australský herec Mendelsohn

Australský herec Ben Mendelsohn představí ve Varech svůj nejnovější film Hazardní hráči (Mississippi Grind, 2015) režisérského dua Anna Bodenová a Ryan Fleck. Vytvořil v něm jednu z hlavních rolí společně s Ryanem Reynoldsem a Siennou Millerovou.

Foto: KVIFF

Mendelsohn ve snímku Hazardní hráči.

Článek

Ben Mendelsohn je považován za jednoho z nejlepších australských herců. Od poloviny osmdesátých let, kdy začínal v televizních seriálech, si získal pevnou pozici nejen v australské filmové produkci, ale postupně - podobně jako jeho generační souputníci - Russell Crowe nebo Guy Pearce - uspěl také v hollywoodských filmech.

Prvním takovým titulem byl „horolezecký“ thriller Vertical Limit (1990). Doma získal osm nominací na nejlepšího herce roku a dvakrát z toho nominaci proměnil – na počátku kariéry, v roce 1987 za film The Year My Voice Broke a na jejím vrcholu v roce 2010 za hlavní roli ve filmu Království zvěrstev (Animal Kingdom).

V přehledu hollywoodských blockbusterů v jeho filmografii pak najdeme třeba filmy  Proroctví (Knowing, 2009) Alexe Proyase, Nolanovu „Batmanovku“ Temný rytíř povstal (The Dark Knight Rises, 2012), krimithriller Zabít tiše (Killing them Softly, 2012), kde se objevil po  boku Brada Pitta  nebo historickou fresku Ridleyho Scotta Exodus: Bohové a králové (Exodus: Gods and Kings, 2014).

V loňském roce byl na MFF Karlovy Vary uveden snímek Hvězda kriminálu (Starred Up, 2013), který Mendelsohnovi vynesl  ocenění  British Independent Film Award.

Snímek Hazardní hráči uvede Ben Mendelsohn na 50. MFF Karlovy Vary společně s režisérem Ryanem Fleckem.

Reklama

Výběr článků

Načítám