Hlavní obsah

Také jsem v Číně vyráběl trička, říká debutující režisér Havlík k Zejtra napořád

Novinky, Lucie Sieglová

Snímek Zejtra napořád byl sice uveden krátkým vystoupením kapely The Fellas, kterou diváci ve filmu režiséra Rudolfa Havlíka uslyší, obsahově to však není prvoplánová pohodička, ale chvílemi slušné drama. V hlavních rolích se představí Pavel Batěk a Vica Kerekes. Snímek byl v pátek představený v Karlových Varech. Tam proběhla i tisková konference.

Článek

Hlavní hrdina Petr Kraus žije v letu. Jeho život je každý den jiný, v pondělí je v Brně, v úterý už v Číně, kam jezdí za obchody, ne zcela legálními.

Jeden takový, dovoz triček značky Adadas, ho vžene do situace, ze které se neumí dostat sám.

Momenty, kdy sedí svázaný s rukama za zády a dostává nakládačku, jsou vykoupením za cestu, kterou si zvolil, cestu s nula procenty stereotypu a sto procenty adrenalinu. Toto je však spíš pozadí příběhu o vnitřním nenaplnění hlavního hrdiny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Rudolf Havlík

„Scénář se mi do rukou dostal v době, kdy jsem se svým způsobem také hledal, a bylo mi to proto blízké,“ řekl Batěk, pro kterého se jedná o první velkou filmovou roli.

Ukázka z filmu Zejtra napořád - Lom

„Film není autobiografií, ale čerpal jsem z pocitů, které v sobě také mám,“ doplnil Havlík, jenž stojí také za scénářem příběhu, který částečně zasadil do Asie. Tam jezdí coby cestovatel a načerpal tam rovněž pár pracovních zkušeností.

„Také jsem v Číně vyráběl trička,“ smál se.

Film jde do kin 17. července 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám