Hlavní obsah

Dírkují festivalové pasy, pokladní prošli školením

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Nejrušněji před pátečním zahájením letošního 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je v těchto dnech v budoucích pokladnách uvnitř lázeňského hotelu Thermal.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Akreditační štítky je třeba před jejich distribucí proděravět, aby je bylo možné nosit na krku.

Článek

„Musíme udělat dírky do všech festivalových pasů, aby do nich mohly být vloženy klíčenky. Bez nich by nebylo možné nosit pasy na krku,“ ukazoval u pultu hlavní pokladny Thermalu Martin Zima z podpůrného týmu pokladen.

„Vloni jsme jich museli takto proděravět celkem patnáct tisíc. Nejsme na to ale sami dva, střídáme se všichni,“ popisovala jeho kolegyně. Žádné ochranné pomůcky, jako například pošťáci na Božím Daru při razítkování tisíců kusů vánoční pošty na konci roku, brigádníci festivalu k děrování karet nepotřebují. „Slyšela jsem o tom, ale my žádné mozoly nemáme,“ vysvětlila brigádnice.

Počítače v jednotlivých pokladnách jsou již na svém místě. „Pouze chybějí pochopitelně peníze na vracení. A také vstupenky. Ty se přivážejí z bezpečnostních důvodů do Karlových Varů až dva dny nebo den před zahájením festivalu,“ prozradil Tomáš Charousek, který patří rovněž k podpůrnému týmu pokladen.

Chybí pouze červené koberce a sochy dívek

„Pokud vím, tak všechny práce při přípravě postupují minimálně tak, jak mají. Někde jsou dokonce v předstihu,“ poznamenal. „Již proběhlo první školení pokladních, kteří budou prodávat vstupenky,“ dodal další z techniků ve foyeru Thermalu.

Oproti minulému týdnu ubyla v otevřených útrobách Thermalu zhruba polovina věcí, které zde byly ještě v polovině minulého týdne naskladněny. I to ukazuje, že festival se blíží k svému zahájení. Kupříkladu je již stavebně dokončen hlavní vchod do Thermalu. Chybí pouze nainstalovat červené koberce a rovněž sochy dívek s křišťálovými glóby nad hlavou.

Frmol je rovněž před Thermalem. Téměř před dokončením je stan pivovaru Lobkowicz. Naproti finišují práce na Bageterii Boulevard. Naopak klid byl zatím před nedalekým Hostelem ve škole, před jehož vchodem má rovněž vyrůst stan s občerstvením a hudbou, ale také kadeřnictvím.

Reklama

Výběr článků

Načítám