Hlavní obsah

Linka bezpečí zve návštěvníky festivalu do kavárny Happyend

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošním neziskovým partnerem karlovarského filmového festivalu se stalo sdružení Linka bezpečí, které převzalo štafetu po neziskové organizaci DebRA a zve návštěvníky na příjemné posezení do kavárny Happyend vedle Smetanových sadů, tedy co by kamenem dohodil od hotelu Thermal. Kavárna funguje denně od 10 do 20 hodin.

Foto: KVIFF

Slavnostního otevření kavárny Happyend se zúčastnily operní pěvkyně Simona Šaturová a herečka Iva Pazderková.

Článek

Po celou dobu konání festivalu probíhá v blízkosti kavárny, ve Smetanových sadech, výstava velkoformátových fotek zobrazujících příběhy, se kterými se pracovníci Linky dnes a denně setkávají.

Mělo jich být dvanáct, po nočním řádění vandalů jich zbyla polovina.

Foto: KVIFF

Výtěžek kavárny bude využit na zlepšení dovolatelnosti na Linku.

Každé téma zaštítila jedna známá osobnost. Jmenujme například režiséra Bohdana Slámu, který se ujal tématu rozvod rodičů, téma rozchod přijal herec a zpěvák Ondřej Havelka, téma předsudky si vzal za své herec Jan Cina, téma fyzického týrání dětí zaštítila Iva Pazderková, která se rovněž zúčastnila oficiálního otevření kavárny v sobotu odpoledne. Stejně tak další patronka, operní pěvkyně Simona Šaturová.

Foto: KVIFF

Slavnostní zahájení provozu kavárny Happyend

Linka bezpečí si pro návštěvníky připravila také doprovodný program. V ulicích mohou lidé narazit na speciální telefonní budky, v nichž se po zvednutí sluchátka zaposlouchají do příběhů dětí volajících na Linku. Vhozením mince do automatu přispějí na služby Linky.

V úterý 8. července ve 20 hodin odstartuje v Poštovním dvoře benefiční koncert, vystoupí zpěvačka Debbi, skupina Jelen a zpěvák Jakub Ondra, večerem provede Iva Pazderková. Vstupné je dobrovolné.

V závěru festivalu, v pátek 11. července, se jeden z patronů Jiří Mádl (téma první sex) pokusí „vyšlapat“ na oranžovém kole Nadace ČEZ co nejvyšší finanční příspěvek pro Linku. Také návštěvníci festivalu mohou Lince přispět „šlapáním“ na kole na Mlýnské kolonádě v průběhu celého dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám