Hlavní obsah

RECENZE: Jdou po něm, ale neztrácí humor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Rudolf Havlík debutuje tragikomedií Zejtra napořád s Pavlem Baťkem a Vicou Kerekes v hlavních rolích. Po uvedení na karlovarském festivalu vstupuje i do běžné distribuce.

Foto: Falcon

Vica Kerekes ve filmu Zejtra napořád

Článek

Petr se živí různými obchody v Asii a libuje si v dobrodružství. Jeden obchod s tričky se ale nevydaří, zboží je vadné a Petr (Pavel Batěk) se bojí setkání s velkým šéfem.

Problém stále odsouvá, ukrývá se na různých místech a chodí na schůzky s ženami, které většinou končí dalším průšvihem. Jednou hysterickou scénou, jindy dokonce bitkou s utajeným přítelem dotyčné dámy.

Jeho nejlepší kamarádka Tereza (Vica Kerekes) je do něj zjevně zamilovaná a nevidí to ráda. Je zvláštní, že se znají celý život, svěřují si důvěrné informace a on nikdy nepozná, že o něj usiluje.

Šéf mezitím posílá svého nohsleda, aby Petra našel. Ten však nevzbuzuje tolik obav, vyklube se z něho spíše komická postava. Navíc se Petr může spolehnout na nejlepšího kamaráda, na jeho vyjednávací schopnosti i tvrdé pěsti.

Foto: Falcon

Pavel Batěk ve filmu Zejtra napořád

Scény s neschopným „mafiánem“ patří k nejvtipnějším, dění okolo strýce kleptomana, který vlastně kleptoman není, už tolik nejiskří.

Ke konci se režisér uchýlil k jednomu z největších filmových klišé, které už bylo mnohokrát popsáno jinde. Jde o závěrečný úprk hrdiny nebo hrdinky na letiště za svou láskou. Navíc za doprovodu prvoplánové dramatické hudby se běh načančané Terezy blíží výrazovým prostředkům reklamy.

Zejtra napořád je běžný český debut, kterému příliš neprospívají neobjevné hrdinovy pokusy o filozofování a přílišné tlačení na pilu v závěru. Má však i dobré nápady, vcelku sympaticky hrajícího protagonistu a hlavně nadhled.

Celkové hodnocení: 60% 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám