Hlavní obsah

Ochlazení může na karlovarský festival přinést i krupobití

Právo, Rudolf Voleman

Možná i krupobití může přinést v následujících dnech na karlovarský mezinárodní filmový festival ochlazení, které se blíží od západu. Při bouřkách může na některých místech spadnout až 35 mm srážek.

Foto: pro Novinky Jan Střeleček

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí ráno bude ještě při příznivých teplotách 14 až 17 stupňů polojasno, přičemž odpoledne se mohou teploty vyšplhat možná až k třiceti stupňovým vedrům,“ uvedl Rudolf Kovařík, meteorolog ze Šindelové v Krušných horách na Sokolovsku.

„Od západu se ale bude blížit frontální oblačnost, která by mohla přinést ve večerních hodinách první bouřky. Neříkám, že zasáhnou zrovna Karlovy Vary, ale probíhat budou odhadem na 10 až 15% kraje,“ podotkl Kovařík.

Podle něj mohou být bouřky někde hodně silné. „Nevylučuji ani kroupy,“ poznamenal. „V přeháňkách mohou napadnout dva až osm milimetrů a při intenzivnějších bouřkách dokonce 20 až 35 mm srážek,“ uvedl Kovařík, podle kterého v úterý dopoledne bude obloha oblačná a bouřky budou doznívat.

„Ráno naměříme jen něco kolem deseti stupňů,“ uvedl meteorolog, podle kterého teploty přes den nepřerostou dvacet stupňů. „Čeká nás během jediného dne skok o deset stupňů dolů,“ poznamenal.

Ve středu lze podle meteorologa očekávat, že ráz počasí bude přetrvávat. „Mohli bychom se ale dostat i nad dvacet stupňů,“ poznamenal s tím, že bouřky budou mírnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám