Hlavní obsah

Festivalový večer kraje byl černobílý

Právo, Rudolf Voleman

Ve stylu černé a bílé se letos nesl již 6. ročník slavnostního Večera Karlovarského kraje pořádaného v rámci 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech ve futuristické odbavovací hale letiště v Olšových Vratech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nad hosty festivalového Večera kraje dominovala obří filmová klapka.

Článek

Režisérem úvodu večera byl hejtman Josef Novotný (ČSSD), pro kterého bylo na pódiu připraveno dřevěné křeslo.

„Podařilo se nám získat originální režisérské křeslo z Hollywoodu,“ prozradila vedoucí kanceláře hejtmana Lýdie Stráská.

V křesle ale režisér Novotný dlouho trůnit nemohl, protože na pódium moderátor přizval hlavní postavu pomyslného černobílého filmu, prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošku.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška a hejtman Josef Novotný (ČSSD) v roli filmového režiséra na pódiu při slavnostním Večeru města v odbavovací hale letiště v Olšových Vratech.

„Vážím si každé role, kterou ve filmu dostanu,“ poděkoval Bartoška před naplněnou letištní halou, v které nechyběla například ani ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová - Tominová. Novotný pak zdůraznil, že nikdo v regionu nebude hrát podřadnou roli.

„Nikdo z vás tady není pouhým komparzistou. Nechť klapne klapka,“ ukázal směrem ke stropu k obří černobílé filmové klapce coby dekoraci hejtman a zahájil tak program slavnostního večera.

V něm se na pódiu vystřídala řada umělců. Nejdříve představila své hity Leona Machálková.

Ucelenou show představila skupina Timbre Music, která se postupně předvedla při hudebních vystoupeních napříč žánry například v buřinkách nebo v mexických převlecích. Ale také se tancovalo na chůdách pod pódiem. Na závěr večera pak převzal otěže zábavy do svých rukou diskžokej Martin Hrdinka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Podávala se mimo jiné pečená telecí kolínka.

„Dekorace, ale i menu bylo laděno do kontrastu černé a bílé,“ uvedl Radek Kotlán, šéfkuchař Grandhotelu Pupp, který na Večeru kraje zajišťoval slavnostní raut. Jednotlivé stanice s občerstvením byly stylově osvíceny malými reflektory na stojáncích, takže pak připomínaly malé filmové scény.

„Z hotových jídel jsme připravili například loupanou hovězí plec s kysaným zelím,“ uvedl Kotlán s tím, že se před hosty krájel hovězí vysoký roštěnec a pečená telecí kolínka.

„Ve studené kuchyni jsme nabízeli kupříkladu telecí sulc s kysanou smetanou a lilkovou tapenádou nebo králičí hřbet v sušené šunce,“ pokračoval šéfkuchař, podle kterého ale nejlépe bylo možné se vypořádat s kontrastem černé a bílé barvy u cukrářských výrobků.

„Každá stanice si našla svoji černou a bílou, ale u cukrářských výrobků to bylo nejlépe vidět,“ uvedl Kotlán. „Připravili jsme kupříkladu kokosové kuličky Rafaelo. Ferrero Rocher byly nabízeny z bílé i černé čokolády,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám