Hlavní obsah

Šípek představil na festivalu svou kolekci nábytku Archilles

Právo, Rudolf Voleman

Zcela novou kolekci intarzovaného nábytku a dosavadní tvorbou ze skla představil světově uznávaný architekt a designér Bořek Šípek v rámci doprovodných akcí karlovarského filmového festivalu v muzeu na Nové louce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Designér Bořek Šípek představil v karlovarském muzeu na Nové louce mimo jiné i svou kolekci Archilles.

Článek

„Výstava Bořka Šípka v Karlových Varech představuje průřez jeho tvorbou ze skla a zcela novou kolekci designového nábytku,“ uvedla kurátorka a ředitelka karlovarského muzea Lenka Zubačová.

„Sklo je designérovou životní láskou a věnuje se mu již desítky let, ale nevyhýbá se ani ostatním materiálům, které nakonec se sklem často kombinuje,“ pokračovala Zubačová a připomněla, že Šípek vytvořil stovky návrhů s nezaměnitelným rukopisem a kreativitou.

„Spolupracuje s prestižními světovými výrobci. Nepodbízí se, jde si svou vlastní cestou a tím si získává své obdivovatele,“ poznamenala kurátorka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Designér Bořek Šípek představil v karlovarském muzeu na Nové louce mimo jiné i svou kolekci Archilles.

Novou výzvou pro Šípka se stal intarzovaný nábytek, jehož kolekci v karlovarském muzeu vystavuje.

Kolekce Archilles vznikla na začátku letošního roku ve spolupráci s dřevovýrobní firmou Jana Ficka z Chrudimi, která provozuje dílnu již v třetí rodinné generaci.

„Společný projekt Archilles je spojením moderního přístupu s řemeslnou tradicí,“ komentovala Zubačová s tím, že dílna se dokázala vypořádat s nároky světově uznávaného designéra a přivedla na trh luxusní nábytek, při jehož výrobě se používalo vysoce kvalitních dýh.

Výstava je v muzeu přístupná každý den s výjimkou pondělí od devíti do sedmnácti hodin s hodinovou přestávkou po poledni. Vstupné do muzea je pro dospělé stanoveno na šedesát korun, pro děti je poloviční.

Reklama

Výběr článků

Načítám