Hlavní obsah

Travolta: Můj nový film byl v Hollywoodu na černém seznamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký herec John Travolta se v sobotu na tiskové konferenci v Karlových Varech svěřil, že jeho nový film Killing Season byl na black listu, tedy černém seznamu Hollywoodu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

John Travolta ve Varech

Článek

„Byl na seznamu filmů, jejichž scénář nebyl realizován, protože nikdo neměl odvahu to točit. Já mám moc rád poselství toho filmu a tu postavu, kterou hraju. Byl to pro mě důležitý film,” řekl herec.

„Ve filmu nastala nová éra, musíte hledat příležitosti, abyste mohli dělat typ filmů, jaké se dělaly, když jsem vyrůstal.”

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Travolta přichází na tiskovku.

Scénář Killing Season ho zaujal, protože mu umožnil vstoupit do mysli lidí, kteří prošli válkou. Jeho hereckým partnerem ve filmu je Robert De Niro.

De Niro vzorem

„Roberta De Nira znám mnoho mnoho let, ještě z dob filmu New York, New York. On určil trend v herectví, kdy se musíte úplně ztotožnit s postavou. V Zuřícím býkovi se stal skutečně boxerem, v New York, New York hrál skutečně na saxofon.”

„Vzal jsem si to k srdci a před filmem Horečka sobotní noci jsem devět měsíců trénoval tanec,” zavzpomínal.

Foto: David W Cerny, Reuters

John Travolta v Karlových Varech

Zbavit se škatulky tanečníka pro něj ale není žádný problém. „Vyrůstal jsem v rodině herců a vždy jsme zkoušeli být různými postavami, různé scénáře. V New Yorku prostě hrajete, zpíváte, tančíte, jednou děláte drama a jednou komedii. Takže pro mě není těžké se vymanit ze škatulky jedné role. Tanec ale pořád miluju,” dodal.

Pochválil také film Divoká stvoření jižních krajin, který je pro něj důkazem, že je možné udělat skvělý film za málo peněz. „Myslím, že stál jeden milión dolarů, ale má v sobě poselství za miliardu,” uvedl.

Rozplakal Gandolfiniho

Vzpomněl i na zesnulého herce Jamese Gandolfiniho, kterého prý inspirovala k herectví fotka Travolty v autodílně. „On stál při mně, když umřel můj syn, a když jsme spolu točili, zrovna se rozváděl a já jsem mu řekl, že ho mám rád od chvíle, kdy jsme se potkali. On začal plakat,” řekl Travolta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Travolta v Karlových Varech

Na závěr prozradil, že kariéru nikdy moc dramaticky neprožíval. „Jsem z dělnické rodiny a byli jsme chudí, měli jsme jen umění. Já nevěřil, že budu vydělávat peníze hraním a tančením, se vším jsem se dokázal vyrovnat díky mému původu. Film miluju, ale není to celý život, jsem šťastný, že film můžu dělat, ale neprožívám nijak dramaticky vzestupy a pády mé kariéry.”

Jediný film, který by Travolta chtěl režírovat, by prý byl krátký film podle jeho knížky o chlapci, který cestuje Amerikou. Travoltův syn by mohl hrát jeho a on sám by si zahrál kapitána letadla.

Reklama

Související články

Zemřel herec James Gandolfini z Rodiny Sopránů

Ve věku 51 let zemřel ve středu americký herec James Gandolfini. Představitel filmových mafiánů, který se proslavil zvláště rolí v úspěšném televizním seriálu...

Travolta přiletěl do Varů, festival začíná

Americký herec John Travolta přiletěl na karlovarský filmový festival, který v pátek začíná, nad ránem. Veřejnosti se však zatím neukázal, protože odpočívá...

Travolta se ve Varech přivítal s fanoušky

Americký herec John Travolta v Karlových Varech potvrdil v pátek v podvečer pověst příjemného muže a před hotelem Thermal se s nadšením přivítal s fanoušky....

Výběr článků

Načítám