Hlavní obsah

Festival si užijte, ale nepříčetně se neopíjejte, vzkazují strážníci

Právo, Rudolf Voleman

Festival si máte užívat, ne se opíjet do nepříčetnosti, děláte mu jenom ostudu. Tento vzkaz vyslal v sobotu ráno velitel karlovarských městských strážníků Marcel Vlasák části filmových nadšenců, kteří nepřijeli za kulturou, ale jen se opíjet.

Článek

Během první festivalové noci se strážníci totiž nezastavili až do rána, přičemž jednoho agresivního opilce museli například vytahovat z řeky Teplé u Dvořákových sadů.

Skončili i na záchytce

Celkem skončilo na záchytce pět festivalových návštěvníků, kteří to s alkoholem opravdu přehnali.

Podle Vlasáka se první případ udál v pátek už krátce po osmé hodině večerní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

„Strážníci zakročovali na podnět taxikáře v ulici Varšavské, kde se mezi auty povaloval opilec s drobnou ranou na hlavě,“ uvedl s tím, že po ošetření putoval téměř 50letý muž do Sokolova na záchytku.

Další dva pod obraz zpité třicátníky nechala policie odvést na záchytku ještě před desátou hodinou večer.

 Vzývání boha u datumovky

„Dalším bonbónkem pak byl mladík, který v půl páté ráno šplhal na vrchol datumovky s cílem vzývat boha a nabrat dostatek sil na festivalový rej, jak sám následně před zakročující hlídkou uvedl. Ta mu jistě žádných sil neubrala, zato jeho budget na festivalovou útratu jistých ztrát utrpěl,“ uvedl šéf strážníků.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Poškozená květinová datumovka ve Smetanových sadech.

„Chtělo by se říci, že to na první den a noc festivalu stačilo. Opak je však pravdou. Na oznámení bezpečnostní agentury vyjeli strážníci krátce po sedmé hodině ranní k mostu ve Dvořákových sadech, kde spadl opilec do koryta řeky. Řeklo by se, vyprostit, vyšetřit a zítra bude hej. Ale...,“ uvedl Vlasák, podle kterého opilce staršího věku se podařilo kvůli agresivitě z koryta řeky vyprostit jen s velkými obtížemi.

Muž napadal nejenom strážníky, ale i záchranáře a nakonec i lékaře v nemocnici. Proto mu musela hlídka nasadit na ruce pouta a hlídala jej i při převozu na sokolovskou záchytku.

Řidiči špatně parkovali

Strážníci řešili i další problémy během prvního festivalového dne a noci.

„Dopravní hlídka od samého rána přejížděla z jedné problémové lokality do druhé a řešila špatně parkující vozidla,“ podivoval se Vlasák s tím, že mnohdy ani nebyl čas na razantnější řešení vyžadující více času, protože již museli přejíždět jinam.

„Mnoho řidičů tak vyvázlo s výzvou, která však v konečném důsledku přinese viníkům sankci. Častou odpovědí přistižených řidičů bylo již obehrané: tohle je ale v Praze normální,“ uvedl Vlasák.

Kromě toho strážníci řešili třeba oznámení na rušení nočního klidu odpalováním pyrotechniky v Kollárově ulici a domácí hádkou na Chebské ulici.

Před 20. hodinou dostali rovněž oznámení z Příčné ulice, kde se postarala o 94letou paní, která zapomněla, kde bydlí. „Stejně jako zahájení festivalu i tento případ skončil dobře,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

Výběr článků

Načítám