Hlavní obsah

Podnapilého řidiče se zákazem řízení zastavil na festivalu až převoz na záchytku

– Karlovy Vary
Právo, vor

Naprosto neuvěřitelnou ztrátu respektu k zákazu řízení v podnapilém stavu prokázal v noci na úterý 5. července v obchodně správním centru Karlových Varů 45 - letý řidič luxusního vozidla Jeep s plzeňskou poznávací značkou. Přestože mu policie již dvakrát zakázala kvůli opilosti řídit vozidlo, zasedl za volant na festivalu opětovně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aby toho nebylo málo, poté, co jej policie při řízení na pěší zóně zadržela a vyslechla, vrátil se k odstavenému vozidlu a chtěl s ním odjet. Skončil na záchytce a zřejmě brzy skončí i za mřížemi kriminálu.

„Zhruba ve tři čtvrtě na jednu v noci zastavila naše hlídka na pěší zóně na Masarykově třídě vozidlo Jeep,“ popisoval ředitel karlovarských městských strážníků Marcel Vlasák. „Při kontrole strážníci zjistili, že řidič už má dvakrát vyslovený zákaz řízení motorových vozidle. Navíc dechová zkouška prokázala, že řidič před jízdou požil alkohol,“ pokračoval Vlasák s tím, že přivolaná policejní hlídka odvezla opilého řidiče na výslech na služebnu.

Jenže strážníci tušili, že všemu arogance řidiče nemusí mít žádných mezí. „Nastražili jsme na odstavené vozidlo jednu z monitorovacích kamer. Zhruba ve tři hodiny se řidič z výslechu na policii k vozidlu vrátil a pokoušel se s ním odjet. V Jugoslávské ulici směřující z Masarykovy třídy k Tržnici jsme jej zastavili. Nestačil vystřízlivět, takže opět řídil opilý. Tentokrát byl muž převezen do Sokolova na záchytnou stanici,“ konstatoval Vlasák.

Podle mluvčí karlovarské krajské policie Kateřiny Dohnalové se zadržený řidič dopustil svým jednáním trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. „Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Dohnalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám