Hlavní obsah

Tísňové volání láká do kin milovníky severských detektivek

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslibnějších tvůrců nové dánské filmové generace režisér Gustav Möller představí v Karlových Varech svůj první celovečerním film Tísňové volání. Splňuje jím všechny přednosti severských detektivek. Má napětí, ponurou atmosféru, charismatického hrdinu s poněkud rozvráceným osobním životem a velkou pifkou na zloduchy, i protagonistovo štěstí na obětavého parťáka.

Tísňové volání

 
Článek

„Jsem přesvědčený, že ty nejsilnější filmové záběry, ty, co vám utkví nejdéle, jsou ty, které nevidíte. Mým cílem při tvorbě Tísňového volání bylo vytvořit napínavý thriller postavený na hlavní postavě, ale ještě k tomu jsem chtěl, aby si každý divák z jeho sledování odnesl svůj vlastní jedinečný zážitek,“ říká ke snímku sám Möller.

Foto: KVIFF

Dobrá severská detektivka má napětí, hlavního hrdinu se soukromými problémy.

Severský psychothriller, který byl oceněný na filmovém festivalu Sundance Cenou diváků za nejlepší zahraniční film a na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu Cenou diváků za nejlepší film, bude po Varech uveden do českých kin již 12. července.

Představivost v hlavní roli

„Vedle skvělého Jakoba Cedergrena navíc představuje v druhé hlavní roli nečekaného herce: vaši vlastní představivost. Práce s tím, co na plátně není vidět, je ve filmu naprosto bravurní a režisér Gustav Möller tak originálně šponuje hustou atmosféru na málo vídanou úroveň. Skoro se nechce věřit, že se jedná o celovečerní debut. Už dlouho mě nic takhle nezatlačilo do sedačky," tvrdí Jan Noháč z Aerofilms.

Vary ve vašem kině

  • Začínají 9. července pod hlavičkou KVIFF Distribution, společného distribučního labelu MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.
  • Po skončení MFF KV uvedou do kin tři výrazné novinky z programu, a divákům po celé republice tak umožní zažít kousek festivalové atmosféry.
  • Vedle snímku Mama Brasil budou moci diváci zhlédnout milostný příběh Studená válka oscarového režiséra Pawła Pawlikowského a severský thriller Tísňové volání.
  • Do projektu se zapojilo více jak 30 kin po celé ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám