Hlavní obsah

Tim Robbins: Je vždy nebezpečné, když lidé začnou říkat věci o Ježíši Kristovi

• Aktualizováno
Novinky, Lenka Hloušková

Americký herec, scénárista a režisér Tim Robbins uvedl v sobotu večer v karlovarském Letním kině snímek Vykoupení z věznice Shawshank, který je dlouhodobě v hodnocení filmových databází zařazován mezi nejlepší filmy všech dob.

Záznam: Tim Robbins uvádí v letním kině v Karlových Varech film Vykoupení z věznice ShawshankVideo: Novinky

 
Článek

Robbinse hned v úvodu pobavila moderátorova zmínka, že někteří fanoušci filmu považují jeho postavu Andyho za ztělesněný Ježíše Krista.

„Je vždy nebezpečné, když lidé začnou říkat věci o Ježíši Kristovi. Lidé se mě často ptají, proč má tento film takový působivý dopad. A já jim říkám, že to má co do činění s tím, že hodně lidí žije životy plné špatných vztahů, nemají dobrou práci, poddávají se tomu. Uvnitř nás všech je ovšem jakýsi duch, který chce překonat tuhle situaci, do níž se dostal a který je oslavou svobody. Při svých cestách po světě vidím lidi, kteří chápou mnohem více než my ve Spojených státech, jaké to je žít v zemi, kde vás utlačuje vláda nebo něco jiného. A přes to všechno si našli svůj způsob, jak žít svobodně. Věřím, že tomu rozumíte. Sami jste žili v podobném stavu řadu let. Byli jste v nesvobodné zemi,” vysvětlil vzápětí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tim Robbins v Letním kině.

K divákům v Letním kině mluvil Robbins zhruba pět minut.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tim Robbins vítá diváky v Letním kině.

Než odešel z pódia, aby se mohli lidé dívat na film, vzkázal jim: „Bez ohledu na to, v čem žijete, co vás omezuje, uvnitř nás všech je velký duch svobody a vždy bude chtít jít na pláž. Takže já tady s vámi dnes večer oslavím vaši pláž.”

Téměř plné kino

Na slavného umělce čekaly navzdory zimě v amfiteátru stovky lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tim Robbins v Letním kině.

Robbins na sobotní tiskové konferenci o snímku řekl: „Pro mě bylo požehnání, že jsem se mohl podílet na tomto filmu. Každý den o něm řekne někdo něco hezkého. I když mám špatný den, tak se objeví pozitivní reference. Je úžasné, když si vás lidé pamatují díky úžasnému filmu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám