Hlavní obsah

První karlovarská festivalová noc se obešla bez vážných incidentů

Právo, vor
KARLOVY VARY

Bez větších komplikací a vážných incidentů se obešla z pohledu strážců zákona první noc na letošním 53. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech. Nejvíce policisté řešili opilce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Služeb společných hlídek policistů a městských strážníků patří k festivalu již roky.

Článek

„Zahájení festivalu se obešlo bez větších komplikacích. Policisté, kteří měli noční službu se však nezastavili. Operační středisko přijalo řadu oznámení, nejvíce o opilcích v ulicích, kteří často jevili známky intoxikace,“ uvedla v sobotu dopoledne mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

Několik oznámení se týkalo také opilců, kteří se v nočních hodinách pohybovali v ulicích. „Naštěstí, ale nedošlo k větším šarvátkám ani napadením. První festivalovou noc jsme v centru města řešili několik přestupků v rovině občanského soužití,“ dodala mluvčí policie.

 Policisty s dlouhými zbraněmi

V podobném duchu hovořil i velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák. „Nic mimořádného,“ uvedl. „Měli jsme výjezd na reprodukovanou hudbu od pouličního baru na Masarykově třídě,“ poznamenal Vlasák.

Indicie, že se do Karlových Varů chystají kapsáři z jižní Ameriky, se nakonec nepotvrdily.

Strážníci a hlavně policisté i letos při MFF posílili v Karlových Varech hlídky v uniformách i v civilu. Návštěvníci budou v centru města potkávat také policisty s dlouhými zbraněmi.

Již desátým rokem mohou návštěvníci festivalu využívat přes den také policejní mobilní komunikační a informační centrum. Jsou v něm připraveni pomoci dva policisté a městský strážník.

Myslí se také na psy

Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky či rusky. Mobilní centrum stojí ráno na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne je na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

Další službu, kterou policie nabízí, je testování řidičů motorových vozidel, zda nejsou pod vlivem alkoholu. „Nově si budou moci odnést alkoholtest a použít jej, než budou chtít nasednout do vozidla a odjet,“ uvedla Böhmová.

„Myslíme také na čtyřnohé návštěvníky, tradičně pro ně máme připravenou čerstvou vodu, aby se mohli při procházkách na kolonádě, osvěžit,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám