Hlavní obsah

Nejvíc je, když film budí emoce, řekl Josef Formánek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na karlovarském filmovém festivalu byl představen český film Úsměvy smutných mužů. Příběh kdysi úspěšných chlapů, kteří všechno ztrácejí kvůli neschopnosti bojovat s alkoholem, přijeli na MFF KV představit režisér snímku Dan Svátek, herci i spisovatel Josef Formánek.

Záznam: Tisková konference filmu Úsměvy smutných mužůVideo: Novinky

 
Článek

„Film vznikl na základě knihy Josefa Formánka, který velmi otevřeně a autenticky sepsal své dojmy, své příběhy, do stejnojmenné knihy,“ popsal Dan Svátek.

„Už jsem viděl pracovní projekci a nechtěl jsem, aby na mně poznali, že to budí emoce, bylo to pro mě velmi těžké, abych zachoval pokrový výraz. Stejně jsem se úplně neudržel,“ řekl autor příběhu Josef Formánek.

„Pro mě je nejvíc, když knížka nebo film budí emoce,“ dodal.

„Já jsem  ráda, že jsem se mohla seznámit s úžasným týmem, pro mě byl největší zážitek točit v léčebně. Když tam člověk vstoupí, tak nechá své ego za branou. Téma je pro mě silné, protože jsme to téma řešili v rodině, týkalo se to mého tatínka,“ uvedla herečka Ha Thanh Špetlíková.

„Upřímně zvu na film a doufám, že se to podvedlo, to je vše,“ řekl představitel hlavní postavy David Švehlík.

Trailer k filmu Úsměvy smutných mužůVideo: Bontonfilm

Film vstoupí do kin 12. července.

Reklama

Související články

Dan Svátek natočí Úsměvy smutných mužů

Podle úspěšné knihy Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů s podtitulem Zápisky z léčebny natočí scenárista a režisér Dan Svátek stejnojmenný film s Davidem...

Výběr článků

Načítám