Hlavní obsah

Ewa Farna: Filmy mě často rozpláčou, doslova mi mění život

Novinky, Lenka Hloušková

Mezi návštěvníky MFF KV patří také zpěvačka Ewa Farna. Na festivalu ve středu vystoupí na Večeru města v Letním kině. Zatím ovšem žádný film nestihla, jak sdělila Novinkám.cz. Za to si ale v úterý poslechla koncert legendární J.A.R.

Foto: archív Ewy Farné

Ewa Farna

Článek

Jak dlouho jste letos ve Varech?

Asi dva plné dny. Třetího jsme měli zkoušku s orchestrem a dnes hrajeme v Letním kině. Moc se na to těším, je krásné počasí, a tak doufám, že lidé dorazí.

Kolik letos stihnete festivalových filmů?

Jsem ve Varech podruhé a ani letos zřejmě žádný nestihnu, což mě mrzí. Pokud by se povedlo, budu jen ráda. Máme dost pracovní léto, plán na filmy skládám spis na zimní večery. Určítě si nechám po Varech něco doporučit od známých…

Prozradíte, jaký snímek vás zaujal naposledy?

Obecně mam filmy a v poslední době i seriály hrozně ráda, je to pro mě skvělý relax. Hrozně se dokážu vcítit do příběhu, a proto mě často filmy rozpláčou, naštvou, mění mi doslova život. Jsem obecně ale mainstreamový divák, z offovějších filmů mě zaujal dánsky film Hunt, mám ráda i francouzské komedie.

Co budete večer zpívat na Večeru města KV?

Své písníčky v aranžích mého bývalého kapelníka Honzy Steinsdorfera, připravených speciálně pro orchestr. Takový koncert jsme měli zatím jen jeden. Snažili jsme se docílit toho, že částečné aranže překvapí a částečné zůstaneme svižní, svěží a energičtí. Máme krásné balady, které s orchestrem vyzni, zároveň vsak chceme vyzdvihnout potenciál tohoto velkého tělesa.

KOCERT PROBĚHNE V LETNÍM KINĚ OD 19.00 DO 21.30.

Reklama

Výběr článků

Načítám