Hlavní obsah

První lístky na festival ve Varech rozebrány za šest minut

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Jen šest minut stačilo filmovým fandům, aby si v pondělí v deset hodin dopoledne v elektronické rezervaci rozebrali zhruba osm tisíc vstupenek na letošní 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Festival, jehož hlavními hvězdami budou letos například Uma Thurmanová, Jeremy Renner nebo skladatel filmové hudby Newton Howard, zahajuje v pátek 30. června. Právo a Novinky.cz jsou mediálními partnery akce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Za chvíli začínáme, hlásí festival.

Článek

„Rezervace proběhly bez problémů, žádný kolaps nebo něco takového se nekonal,“ uvedla mluvčí festivalu Uljana Donátová. „Kapacita 10% určených vstupenek pro prodej se vyrezervovala během šesti minut. Je to zhruba něco kolem osmi tisíc vstupenek,“ dodala.

Podle ní se už několik let předprodej udržuje na této hranici, kdy kapacita počtu představení zůstává stejná kolem osmi tisíc a jejich prodej proběhne do šesti osmi minut.

U pokladen ve čtvrtek

Prodej vstupenek přímo u festivalových pokladen bude zahájen ve čtvrtek 29. června v devět hodin ráno. Lze očekávat, že do front do vestibulu hotelu Thermal v Karlových Varech přijdou opět stovky zájemců o festivalové filmy.

Příprava akce je jinak v plném tempu. Před hlavním vchodem do Thermalu je na schodišti mezi sochami s křišťálovými glóby v náručí již položen červený koberec. Zajištěn je ale igelitovou plachtou, protože meteorologové očekávají nejpozději ve čtvrtek bouřky.

Podobně se pokládá červený koberec uvnitř Thermalu. Rovněž prostory před ním, ale i kovové konstrukce věží v řece Teplé jsou osazené banery s filmovými plakáty.  V provozu je první občerstvení v prostoru pod Velkým sálem před Thermalem. Dokončuje se stavba kavárny na parkovišti hotelu, ale stavební ruch je i ve Smetanových sadech vedle Alžbětiných lázní.

Reklama

Výběr článků

Načítám