Hlavní obsah

Život Leonarda Bernsteina zfilmuje Netflix

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradley Cooper chystá pro streamovací službu Netflix životopisný snímek o americkém hudebníkovi Leonardu Bernsteinovi. Zprávu přinesl server Deadline.com.

Foto: ČTK/AP/Evan Agostini

Tvůrce filmu Bradley Cooper

Článek

Po oceněném režijním debutu Zrodila se hvězda připravuje Cooper, jenž je více známý coby herec z filmů Americký sniper či Terapie láskou, svůj druhý celovečerní snímek. Bude poctou světoznámému skladateli, dirigentovi a klavíristovi Leonardu Bernsteinovi, od jehož smrti letos v říjnu uplyne třicet let.

Na scénáři filmu se Cooper bude podílet s Joshem Singerem, držitelem Oscara za původní scénář k dramatu Spotlight.

Příběh bude pokrývat téměř tři dekády trvající manželství Bernsteina s chilskou herečkou Feliciou Montealegreovou, během něhož umělec dosáhl největšího věhlasu.

Proslulého skladatele ztvární sám Cooper, po jeho boku se objeví herečka Carey Mulliganová (Velký Gatsby, Škola života). Producentem snímku se stane Steven Spielberg, který nedávno dokončil remake muzikálu West Side Story z roku 1961, do něhož použil originální Bernsteinovy skladby.

Snímek s pracovním názvem Bernstein by měl být na VOD platformě Netflix dostupný zkraje příštího roku. Podobně jako loňské filmy Manželská historie či Irčan se bude ucházet o sošku americké akademie.

Netflix posílí v Evropě, bude mít pobočku v Římě

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám