Hlavní obsah

Získá špinavý polda balík peněz? Neo-noiroví Kanáři z Cannes

Novinky, Stanislav Dvořák

Detektivní thriller Kanáři bude mít premiéru na internetu v projektu Moje kino LIVE v úterý 5. května od 20:30. O dva dny později bude i na Aerovod.cz.

Trailer k filmu Kanáři

 
Článek

Thriller, který se inspiroval ve filmu noir, už byl uveden v hlavní soutěži festivalu v Cannes. Někteří kritici ho označili za „Dannyho parťáky na Kanárech“ a „elegantní a stylovou zábavu“.

Hlavní postavou snímku je inspektor Cristi, který hraje dvojí hru s policií a drogovou mafií. Spolu s krásnou Gildou cestuje na Kanárské ostrovy, aby se naučil místní šifrovanou pískanou řeč. Ta mu má pomoci přechytračit policejní kolegy a vysvobodit komplice z vězení. Roztáčí se koloběh lží a léček, ve kterém jde o pořádný balík peněz, a místy také o holý život.

To nemůže uspět, říkali. Už 50 let zní světem hit Spirit in the Sky

Kultura

„Styl vyprávění filmu Kanáři byl definován příběhem tohoto tajného jazyka používaného zločinci. Silbo gomero umožňuje kódovat mluvený jazyk podobně jako film kóduje realitu. Začal jsem si tedy hrát s kódy různých žánrů – od detektivních filmů, filmů noir po westerny a komedie,“ popsal režisér Corneliu Porumboiu.

Foto: Aerofilms

Film Kanáři

„Máme velkou radost, že díky virtuálnímu kinosálu Moje kino LIVE se může i v těchto dnech uskutečnit slavnostní premiéra se vším všudy. Zábavný a chytrý thriller Kanáři tak můžeme divákům představit ještě předtím, než se v kinech opět potkáme osobně. Vzhledem k tomu, že i po otevření bude kapacita kin patrně značně omezená, nabízí navíc Moje kino LIVE lepší parametry pro velkou událost tohoto typu. Kromě klasických prvků projektu, jako je hudba před a po promítání, zajímavosti o filmu a oblíbený chat, se navíc diváci tentokrát mohou těšit i na opravdu speciální úvod,“ řekl Jan Noháč z distribuční společnosti Aerofilms.

Projekt Moje kino LIVE iniciovala spřátelená kina Aero, Bio Oko, Světozor a nové butikové kino Přítomnost z Prahy, Bio Central z Hradce Králové a Univerzitní kino Scala z Brna jako odpověď na uzavření kin spojené s pandemií koronaviru. Aktuálně se účastní 34 kin. Koupí vstupenky diváci podporují své oblíbené kino v době krize. Více informací o projektu najdete na www.mojekinolive.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám