Hlavní obsah

Zemřel představitel Joffreye z Angeliky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Francouzský režisér a herec Robert Hossein zemřel ve věku 93 let. Čeští diváci ho znají nejvíce jako hraběte de Peyraca z filmů o Angelice.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na film Angelika, markýza andělů

 
Článek

Robert Hossein ztvárnil Peyraca ve filmech Angelika a král, Nezkrotná Angelika nebo Angelika a sultán.

Narodil se v roce 1927 v Paříži a uhranulo ho divadlo, kde pracoval jako herec, ale i jako režisér. Už koncem čtyřicátých let se dostal také k filmu, hrál třeba v titulech Očima vzpomínek a později Zločin a trest.

Foto: SN Prodis

Robert Hossein v Nezkrotné Angelice

V šedesátých letech kromě série Angelik natočil i komedii Hrom do toho! s Jeanem Gabinem, thriller Dirty Game s Henrym Fondou či drama Protigangová brigáda a v neposlední řadě měl menší roli v kultovním westernu režiséra Sergia Leoneho Tenkrát na západě s hudbou Ennia Morriconeho.

Foto: Dopamyne films

Robert Hossein v posledním filmu Noni - Le fruit de l'espoir

Později byly slavné např. filmy Kořist s Jeanem Paulem Belmondem a Profesionál (opět s Belmondem). Dva velikáni francouzského filmu spolupracovali ještě v devadesátých letech třeba na krimi dramatu Neznámý v domě a filmu Bídníci 20. století a také se společně věnovali divadlu.

Robert Hossein: Nejslavnější filmy

Angelika a král

Nezkrotná Angelika

Angelika a sultán

Kořist

Profesionál

Tenkrát na západě

Neznámý v domě

Svou poslední filmovou roli dostal Hossein roku 2019 ve snímku Noni - Le fruit de l'espoir.

Reklama

Výběr článků

Načítám