Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Českým kinům vládne modrý ježek

Žebříček návštěvnosti českých kin o víkendu ovládly filmové novinky. Nejvíce zaujalo pokračování rodinného filmu Ježek Sonic 2. Snímek o superrychlém modrém hrdinovi do kin přilákal 91 747 lidí.

Foto: Paramount Pictures 2

Ježek Sonic 2

Článek

Pokračování rodinného filmu, který vznikl na motivy úspěšné videohry z 90. let, o superrychlém ježkovi jménem Sonic, v návštěvnosti výrazně předběhl ostatní filmy. Druhý díl pohádky začíná poté, co Doktor Robotnik, jehož role se znovu ujal Jim Carrey, uvízl na Houbové planetě, zatímco modrý hrdina bez jediného opravdu schopného nepřítele se začíná pěkně nudit. Avšak ne nadlouho, jelikož vynalézavý Robotnik nalezne cestu, jak ze svého vězení utéct, a proti svému úhlavnímu nepříteli si povolá nové posily.

Na druhé příčce se umístila hořkosladká komedie z česko-slovenské koprodukce Známí neznámí režisérky Zuzany Mariankové o skupině přátel, kteří se během silvestrovské oslavy o sobě dozvědí víc, než by si přáli. Poznání, že i z blízkých přátel mohou být naprostí cizinci, přitom přinesl zdánlivě nevinný návrh: sdílet všechny zprávy a hovory ze svých mobilů. Film je adaptací světoznámé předlohy Naprostí cizinci z roku 2016 italského režiséra Paola Genoveseho.

Foto: Cinemart

Táňa Pauhofová hraje ve filmu Známí neznámí zamilovanou novomanželku.

Pomyslný bronz patří sci-fi snímku Morbius. Ten přináší příběh stejnojmenného padoucha z komiksového světa Spider-Mana. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. Ve snaze ochránit ostatní před stejným osudem sám riskuje s experimentálním lékem, jehož vedlejší účinky mohou být mnohem nebezpečnější než samotná nemoc.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
poziceminulý týdenfilmpočet návštěvníků za víkend
1.-Ježek Sonic 291 747
2.-Známí neznámí49 561
3.-Morbius38 099
4.1.Poslední závod18 863
5.2.Ztracené město14 039
6.3.Batman11 420
7.5.Proměna10 358
8.4.Příšerákovi 27398
9.7.Tajemství staré bambitky 26518
10.6.Uncharted5015
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám