Hlavní obsah

Vzniká nová adaptace Remarqueova románu

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Protiválečná literární klasika Na západní frontě klid z pera Ericha Marii Remarquea se v režii Edwarda Bergera dočká další filmové adaptace. Podle serveru Variety k ní zakoupila vysílací práva platforma Netflix.

Foto: ČTK/DPA/DB

Erich Maria Remarque

Článek

V titulní roli německého vojáka Paula Baumera, jenž se se svými přáteli ve vlně vlasteneckého nadšení přihlásí během první světové války dobrovolně do armády a poté je svědkem nevýslovných zvěrstev a zažije silné rozčarování z lidské brutality, se představí Daniel Brühl, známý z filmů Rivalové či Good bye, Lenin!

Scénář připravuje producentka a herečka Lesley Patersonová s redaktorem deníku Washington Post Ianem Stokellem.

„Půjde o fyzický, niterný a velice moderní film, který dosud nebyl vyprávěn z německé perspektivy,“ prozradil režisér. Předešlá filmová a televizní zpracování totiž vznikla v americké či britské produkci.

Na západní frontě klid, dílo válečného veterána a představitele tzv. ztracené generace Remarquea, publikované roku 1929, má dosud na kontě dvě adaptace. Slavnější je verze režiséra Lewise Milestonea, která je jen o rok mladší než předloha a získala dvě sošky Oscara za nejlepší film a režii.

Natáčení velkorozpočtového projektu by mělo začít v březnu příštího roku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám