Hlavní obsah

Vetřelec a Blade Runner jako seriály. Scénář prvního dílu mám, oznámil Ridley Scott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Ridley Scott potvrdil, že chystá seriály Vetřelec i Blade Runner. Natáčení pilotních dílů může začít už brzy.

Foto: 20th Century Fox

Vetřelec 3

Článek

„Už jsme napsali pilotní díl,“ potvrdil Scott pokrok v seriálu Blade Runner. Má mít celkem deset dílů, v případě úspěchu by samozřejmě mohl pokračovat i dále.

Vetřelec bude podobný projekt, na příběhu se nyní pracuje a měl by mít zatím také zhruba 10 hodin. První zmínky, že se něco chystá, se objevily v roce 2020. Seriál by měl uvést americký placený kanál FX a jeho showrunnerem (něco mezi spoluautorem a producentem)  se stal Noah Hawley. Šéf televize FX John Landgraf uvedl, že Vetřelec se tentokrát dostane na Zemi a seriál má kombinovat hororovou náladu prvního dílu s brutální akcí druhého.

Vetřelec z roku 1979 je jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších filmů na světě. Čtenáři Novinek ho v anketě zvolili nejlepším sci-fi všech dob.

Foto: Warner Bros

Z filmu Blade Runner, symbolu cyberpunku

První příběh Vetřelce napsal americký scenárista Dan O´Bannon. Zpočátku se jmenoval Star Beast. Později ale došlo k mnoha změnám, hlavního hrdinu vyměnili za mladou ženu (Ripleyovou) a v roce 1976 příběh ještě přepracoval Walter Hill, který uzavřel smlouvu s 20th Century Fox. Původně měl film režírovat, ale nakonec ho natočil Ridley Scott. Podobu Vetřelce určil švýcarský výtvarník H. R. Giger. Následovala řada pokračování.

RECENZE: Tragikomický souboj frajírka v obleku s východoněmeckým dědkem

Film

První Blade Runner vznikl v roce 1982 a má dnes kultovní pozici. Uznávaný režisér Denis Villeneuve na něj navázal pokračováním Blade Runner 2049 v roce 2017. Film trval 163 minut.

RECENZE: Šedesátky, sex a rokenrol v londýnském Soho

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám