Hlavní obsah

Velmi jsem si ji užila, říká Klára Melíšková o „nesnesitelné ženské“ ve Vlastnících

Nominace na Českého lva v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli získaly Klára Melíšková (Vlastníci), Kateřina Janečková (Národní třída), Jitka Čvančarová (Nabarvené ptáče), Pavla Tomicová (Vlastníci) a Anna Geislerová (Amnestie). Výsledky budou vyhlášeny 7. března v pražském Rudolfinu.

27. Český lev - nominace - nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roliVideo: ČFTA

 
Článek

Melíšková nominaci získala za postavu paní Roubíčkové, zástupkyně komise na schůzi vlastníků bytových jednotek. Popisuje ji jako „nesnesitelnou ženskou“, která pedantským trváním na dodržování stanov a pravidel komplikuje život ostatním majitelům bytů. „Já tohle hraju ráda, takže jsem si ji velmi užila,“ smála se herečka.

Snímek Vlastníci v této kategorii zastupuje také Pavla Tomicová, představitelka majitelky bytu Procházkové. „Pragmatická podnikatelka, která nejvíc ze všeho miluje kupecké počty,“ uvedla k roli.

Janečková hlasující akademiky zaujala rolí Lucie v Národní třídě. „Postava Lucky je ve filmu zásadní hlavně v rámci hlavního hrdiny Vandama. Vandam má Lucku moc rád, v podstatě je to pro něj až taková femme fatale, bych řekla. Byly tam náročné věci, zároveň tam byly lehké skvělé situace a moc si toho filmu vážím, že jsem dostala příležitost v něm hrát,“ uvedla.

Jitka Čvančarová nominaci získala za roli Ludmily ve filmu Nabarvené ptáče. Přijetí role dlouho zvažovala. „Takovou nabídku na takovou roli snad žádná herečka dostat nechce, takže já jsem se nikdy takhle dlouho nerozmýšlela, jestli ji dokážu přijmout, a v důsledku toho, jestli ji dokážu naplnit tak, abych naplnila ten příběh,“ řekla.

Pátou nominovanou je Anna Geislerová za postavu Miriam Kelemenové ve filmu Amnestie. „Ta postava je v takovém zvláštním rozporu, tím, jak je dobrá a strašná zároveň. U takových lidí se velice těžko vyznáme v tom, jestli jsou kladní, nebo záporní, protože jsou schopní, až všehoschopní,“ uvedla.

Nominacím na Českého lva vládnou Vlastníci, Nabarvené ptáče a Staříci

Český lev

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám