Hlavní obsah

V Ostravě vznikla komedie Horníci na home office

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie Horníci na home office bude mít 13. listopadu premiéru na internetu. Natočil ji režisér Vladimír Skórka s kameramanem Janem Šťastným. V minulosti spolu pracovali na seriálech Lajna a sKORO NA mizině.

Foto: hornici.com

Robin Ferro

Článek

Komedie používá černý humor a tvrdší výrazy, není proto vhodná pro dětského diváka, upozorňují autoři. Pohrává si s myšlenkou, jak by vypadala práce z domova v případě horníků.

Režisér pochází z hornické rodiny a je absolventem Vysoké školy báňské. K tématu měl tedy velice blízko. „Horníci jsou pro mě opravdoví hrdinové a k jejich práci mám velký respekt. Což se, myslím, projevilo i na výsledku, třebaže se jedná o bláznivou komedii,“ tvrdí.

Foto: horníci.com

Vladimír Skórka

Filmové natáčení probíhalo za přísných hygienických podmínek v Ostravě, mimo jiné v hornickém muzeu Landek. Hlavních rolí havířů, kteří se ze dne na den ocitnou bez práce, se ujali Karel Zima, Josef Kaluža a Robin Ferro.

Původně měl tuto roli ztvárnit Štěpán Kozub, kterého diváci milují právě díky seskupení Tři tygři a seriálu sKORO NA mizině. „Stalo se ale to, že v den natáčení se Štěpán vzbudil s horečkami, takže jsme museli roli okamžitě přeobsadit. Nechtěli jsme riskovat zdraví nikoho ze štábu. Volba tedy padla na našeho Robinka, který je snad ve všem diametrálně odlišný od Štěpána, ale právě díky jeho osobitosti dostala tato role nový rozměr. Navíc má obdiv mě i celého štábu, že do toho ihned šel a text se učil za pochodu,” dodal Skórka.

Premiéra proběhne v pátek 13. listopadu na internetové stránce www.hornici.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám