Hlavní obsah

V historické kriminálce hraje s DeNirem a DiCapriem mladá indiánka z Montany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle Leonarda DiCapria a Roberta De Nira si zahraje ve velkorozpočtovém historickém dramatu Killers of the Flower Moon také málo známá mladá herečka Lily Gladstonová, která pochází z indiánského kmene a vyrostla v rezervaci.

Foto: Profimedia.cz

Lily Gladstonová

Článek

Herečka ztvární Mollie Burkhartovou, dívku z kmene Osedžů, která se vdala za synovce mocného rančera Burkharta ve 20. letech minulého století. Sama nemá přímo osedžskou krev, ale k původním Američanům patří, vyrostla v indiánské rezervaci v Montaně. Zatím si zahrála ve snímcích Jisté ženy a První kráva nebo v seriálech Miliardy a Pokoj 104.

Osedžové byli kmen vyskytující se hlavně v Oklahomě a Missouri. Vyznačoval se tím, že byl na rozdíl od jiných indiánů fantasticky bohatý, protože na svém území našel ropu. Podle dobových historek Osedž nikdy nevyměňoval pneumatiky na autě. Když píchnul, šel si koupit nové auto.

Foto: Bioscop

Robert DeNiro

Velké peníze ale přitahují zločin. V komunitě se začala vyskytovat záhadná úmrtí, pochopitelně šlo o vraždy. Ze začátku se to tutlalo. Když už bylo vražd příliš, nově zřízený úřad FBI odhalil spiknutí.

Příběhu se ujal legendární režisér Martin Scorsese, který vychází z knihy Davida Granna Killers of the Flower Moon. Točí pro studia Apple.

Lidé streamují filmy jako zběsilí. Kdo vládne oboru a kdo mu šlape na paty?

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám