Hlavní obsah

Ulož.to: Opatření soudu proti šíření Šarlatána má nedostatky, zrušíme ho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ulož.to cloud a.s., která umožňuje lidem stahovat mimo jiné i filmy, nepovažuje předběžné opatření soudu, které má zamezit šíření filmu Šarlatán, za příliš významné. Očekává, že bude brzy zrušeno.

Foto: CinemArt

Josef Trojan ve filmu Šarlatán

Článek

„Rozhodně se nejedná o precedens, jak je uváděno v některých médiích. A to hned z několika důvodů. Jednak jde o prvoinstanční rozhodnutí, byť vzhledem k povaze předběžného opatření pravomocné. Především ale jde o opatření, které je poměrně jednoduché v našem právním řádu od soudu zajistit, nicméně také vcelku jednoduché zrušit,“ sdělili zástupci Ulož.to Novinkám.

„Rozhodnutí soudu obsahuje zásadní nedostatky. Na nedostatky jsme soud upozornili a podali jsme odvolání. Jelikož se ve věci předběžných opatření rozhoduje obvykle do dvou měsíců, očekáváme, že opatření bude zrušeno zhruba na přelomu ledna a února,“ tvrdí.

Lars von Trier obnovuje sérii Království, kult 90. let

Film

Právní bitvu zahájila filmová společnost CinemArt. „Když dokáže ve vyhledávači služby ulož.to vyhledat film Šarlatán osmileté dítě, musí být schopen film vyhledat ve svém vyhledávači i provozovatel služby, a to případně i za pomoci automatizovaných nebo částečně automatizovaných prostředků,“ uvedla v tiskové zprávě.

Zemřel režisér Kim Ki-duk, filozofující mistr poetických obrazů

Film

„Významná část veřejnosti se dokonce mylně domnívá, že platby společnosti Ulož.to cloud, a. s., jsou platbami, z nichž tato společnost platí podíl tvůrcům, jejichž práci tato společnost veřejnosti prodává,“ dodal CinemArt.

Reklama

Výběr článků

Načítám