Hlavní obsah

Touha po pomstě. Čermák a Ondrík v českém thrilleru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Bebjak začal točit thriller Stínohra s Milanem Ondríkem, Hynkem Čermákem, Vladimírem Javorským nebo Kristýnou Frejovou.

Foto: Hangar Films/Julie Vrábelová

Milan Ondrík

Článek

Záchranář Kavka (Milan Ondrík) ve Stínohře opustil manželku Evu (Dominika Morávková), která se hned poté stala obětí vraždy. Trápí se tím, že nepřímo zavinil její smrt. Zapomenout se snaží s kamarádem (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu.

Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Zdá se, že vrah možná unikne trestu, a to přivádí záchranáře k myšlence na pomstu.

Foto: Hangar Films/Julie Vrábelová

Milan Ondrík a Hynek Čermák

Scénář dramatického příběhu Stínohra napsala podle námětu producenta Jana Bradáče jeho žena Vendula Bradáčová.

„V příběhu Stínohry považuji za nejdůležitější téma konfliktu mezi institucionální spravedlností a tou subjektivně nastavenou, kdy se vrah vašeho blízkého může za určitých okolností pohybovat volně na svobodě, a dokonce i ve vaší blízkosti,“ uvedl producent a autor námětu Jan Bradáč. Námět příběhu pramení z jeho osobní životní zkušenosti a výchozí motiv Stínohry je tedy téměř autobiografický. Spolu se ženou Vendulou, scenáristkou a producentkou věnovali vývoji a přípravě projektu téměř deset let.

Peter Bebjak má za sebou úspěšné krimi seriály (Případy 1. oddělení), minisérii Herec s Janem Cinou nebo film Čára oceněný na MFF Karlovy Vary 2017 Křišťálovým globem za nejlepší režii. Jeho historické drama Zpráva bude za Slovensko usilovat o nominaci na Oscara pro nejlepší zahraniční film letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám