Hlavní obsah

Tajemství vašeho mobilu a chleba uloupený korporací. Filmfest bude on-line

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční festival německy mluvených filmů Das Filmfest se minulý rok nemohl konat, ale nabízí on-line edici 8. až 14. února na platformě DAFilms.cz.

Trailer k filmu Téměř dokonalá tajemství Video: Bontonfilm

 
Článek

Výběr německých, rakouských a švýcarských filmů nabízí třeba tragikomedii Téměř dokonalá tajemství o tom, co se stane, když ukazujete lidem všechno, co přijde na mobil.

Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha je příběh lásky líčený s židovským humorem. Syn z ortodoxní rodiny se zamiluje do nežidovské spolužačky, což je v daném prostředí mnohem větší problém, než se zdá. Pobavit má i černá komedie na téma milostného trojúhelníku Klikaři Petera Payera.

Foto: Das Filmfest

Dokument Chléb je zajímavou sondou do toho, jak si základní potravinu přivlastnily velké korporace.

Z hudebního světa, kde každý chce být dokonalý, nebo po něm dokonalost chtějí ostatní, pochází film Zkouška. Dokument Chléb je zajímavou sondou do toho, jak si základní potravinu přivlastnily velké korporace. Pekaři po celém světě se tomu s velkým odhodláním a notnou dávkou kreativity snaží čelit.

Foto: Das Filmfest

Téměř dokonalá tajemství

Lehce experimentální snímek Ruch a šum venkova Lisy Miller, který získal Cenu Maxe Ophülse za nejlepší hraný film a nejlepší scénář, diváky zavede do bavorsko-švábské vesnice, jejíž autentickou atmosféru navozuje nejen dialekt vesměs amatérských herců, ale i dokumentární záběry.

Animované černochy v Evropě dabují běloši, rozčilují se aktivisté

Film

„Každý ze snímků může prvních 100 diváků zhlédnout zdarma, ostatní za poplatek 99 Kč. Filmy budou přístupné po dobu 48 hodin, a to vždy od 19:00. Snímek Ruch a šum venkova bude k vidění po celou dobu festivalu. Všechny filmy budou uváděny v originále s českými a anglickými titulky,” doplnila za pořadatele Silvie Marková.

Reklama

Výběr článků

Načítám