Hlavní obsah

Svěrákovi odtajnili trailer filmu Betlémské světlo

Nový film otce, syna a už i vnuka Svěrákových sice dorazí do českých kin až na jaře 2022, už teď ale tvůrci odtajnili trailer snímku, který vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. V Betlémském světle režiséra Jana Svěráka se představí v hlavních rolích vedle Zdeňka Svěráka Daniela Kolářová, Ondřej Vetchý, Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Vladimír Javorský nebo Jitka Čvančarová. Nejmladší ze Svěráků František se na filmu podílel jako střihač.

Betlémské světloVideo: Bioscop

 
Článek

„Je to hodně barevný film, nic takového jsme ještě nedělali. Ale všechno je jednou poprvé,“ svěřil se kameraman snímku Vladimír Smutný.

„Dali jsme každé postavě a jejímu příběhu vlastní škálu barev. Dodržujeme je v kostýmech, rekvizitách i v barvách dekorací. Jak se spolu postavy a jejich příběhy setkávají, vznikají z toho nové a často opravdu krásné kombinace. Náš film je komedie plná fantazie a takový žánr si o barevnou opulentnost přímo říká,“ dodal režisér filmu Jan Svěrák.

Foto: Bioscop

Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová

I obsazení je hodně „barevné“. Vedle herců, s nimž Svěrákovi rádi a často spolupracují, jako je Daniela Kolářová nebo Ondřej Vetchý, uvidí diváci v Betlémském světle i několik nových tváří.

Například neherce Martina Polišenského nebo tajemnou dánskou herečku Patricii Schumann.

Tuto společnost doplní Vojtěch Kotek nebo Vladimír Javorský, kteří se s Janem Svěrákem potkali pracovně poprvé, ale jak sám říká, jistě ne naposledy.

„Jsou to oba skvělí komediální herci a opravdové hvězdy. Těším se, až jejich zář pocítí vystupovat z plátna i diváci,“ svěřil se režisér.

Foto: Bioscop

Zdeněk Svěrák a Vojtěch Kotek

Inspirací pro vznik scénáře byly Janu Svěrákovi oblíbené povídky Zdeňka Svěráka.

„Baví mě, že se postavy z různých mých povídek ve filmu setkávají v nových nečekaných situacích. Pro film je to stmelující prvek a pro diváky to bude doufám zábavné,“ vysvětlil Zdeněk Svěrák, který v této komedii s prvky magického realismu servíruje univerzální otázky lidského života s nadsázkou a humorem.

„Nic lepšího než humor proti smutku nemáme,“ uzavřel Svěrák.

Foto: Biscop

Tereza Ramba a Vojtěch Kotek

Na filmu se podílel také architekt Jan Vlasák, kostýmní návrhářka Simona Rybáková a střihu se poprvé ujal pokračovatel rodinné tradice, syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák.

Snímek Betlémské světlo natočený letos na jaře uvede do kin v březnu příštího roku společnost Bioscop. Koproducentem filmu je Česká televize.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám