Hlavní obsah

Suchánek s Langmajerem v komediální sérii Národní házená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle scénáře Michala Suchánka a v režii Vladimíra Skórky se začal natáčet komediální seriál Národní házená, který uvede platforma Voyo. Partička bývalých sportovců z devadesátých let se v něm hodlá vrátit na výsluní.

Foto: TV Nova

Jiří Langmajer

Článek

Stárnoucí hrdiny, kteří se rozhodnou ještě jednou získat čest a slávu, ztvární Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Václav Neužil, Martin Pechlát, Petr Vršek či Jakub Špalek. Ansámbl doplní i dámy jako Jitka Schneiderová a Veronika Žilková.

Parta kamarádů už nemá ambice ani mladickou energii a vzpomíná na zlaté ”devadesátky”, kdy vyhráli šampionát v Národní házené. Ve sportovní disciplíně, která je upravenou, českou verzí tradiční házené. Sportu, kteří mnozí – a zejména pak hrdinové nového seriálu – považují za jeden z největších přínosů Česka (Československa) světu, vedle Antonína Dvořáka a pivního ležáku.

Foto: TV Nova

Michal Suchánek

„Letargické plynutí času na maloměstě je přerušeno, když přijde pozvánka na Světový šampionát veteránů Národní házené na Slovensku. Odkvetlí házenkáři tak musejí zapomenout na rutinu i pohodlí, začít trénovat a celkově se dát trochu dohromady,” popisují děj tvůrci.

Peter Jackson vydal trailer k filmu o Beatles

Film

„Rádi sportujeme, ale potřebujeme si nahlas heknout, že nás u toho něco bolí. Dokážeme vyvinout nesmírné úsilí a dokázat nemožné – ale cestou u toho brbláme, že to nepůjde. Ze svých kamarádů si děláme legraci, ale jen tím skrýváme, že ve skutečnosti bychom za ně položili život,“ řekla kreativní producentka Lenka Szántó.

„Výjimečný talent Michala Suchánka a Vladimíra Skórky nám všem zaručuje, že se v seriálu všichni trochu poznáme – ale zlobit se nebudeme. Potečou nám slzy smíchu.“

Datum premiéry zatím není známo.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám