Hlavní obsah

Smrtící úder kinům. Téměř všechny nové blockbustery jdou na HBO

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí společnosti Warner Bros. dávat v den premiéry všechny blockbustery na spřízněnou placenou internetovou službu HBO Max označují americká média za šokující a bezprecedentní.

Foto: Warner Bros.

Josh Brolin v Duně

Článek

Nejdříve měla jít na internet jen Wonder Woman 1984, což by nebyl pro kina až takový problém, společnost se ale nyní rozhodla, že dá v roce 2021 na placený stream všechny filmy současně s uvedením do kin. Po měsíci však budou ze streamu staženy a vrátí se tam až zase po půl roce.

Bude to třeba sci-fi Duna, Matrix 4, dále prequel k Sopránovým (slavný americký seriál), thriller The Little Things, remaky Tom and Jerry a Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat a nebo drama Angeliny Jolie Those Who Wish Me Dead.

Foto: Atlas Entertainment

Wonder Woman 1984

Tento krok jistě posílí HBO Max v boji s Netflixem, který má na internetu velmi pevnou pozici. Konkurencí Warnerů je také služba Disney Plus.

Šéfka WarnerMedia Ann Sarnoffová uvedla, že jde o unikátní jednoroční plán, který by neměl v dalších letech pokračovat.

„Žijeme v bezprecedentních časech, které si žádají tvůrčí řešení včetně této nové iniciativy pro Warner Bros. Pictures Group,” uvedla.

„Nikdo si nepřeje víc než my, aby se filmy vrátily na velké plátno. Víme, že nový obsah dává kinům život, ale musíme to vybalancovat s faktem, že většina kinosálů v USA bude pravděpodobně v roce 2021 operovat jen s omezenou kapacitou.“

HBO Max zatím působí jen v Americe a mohlo by se zdát, že to evropské země nemusí zajímat, ale opak je pravdou. Šéf HBO Max Global Andy Forssell už oznámil, že streamovací služba v roce 2021 začne podnikat i v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám