Hlavní obsah

Slovenského kandidáta na Oscara uvede v USA Centrum Simona Wiesenthala

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historické drama Zpráva režiséra Petra Bebjaka se vrací k 2. světové válce. U příležitosti celosvětového dne holocaustu ho uvede online Centrum Simona Wiesenthala v USA. Česká premiéra bude na jaře po uvolnění restrikcí.

Trailer k filmu ZprávaVideo: Falcon

 
Článek

Bebjak natočil mimo jiné oceňovaný snímek Čára nebo minisérii Herec. Jeho slovensko-česko-německý snímek Zpráva, který kandiduje na Oscara za Slovensko, měl být v kinech už 28. ledna, ale kvůli pandemii se odsouvá na jaro 2021.

Přesto bude 27. ledna (den osvobození nacistického koncentračního tábora v Osvětimi) uveden online díky Centru Simona Wiesenthala. Po promítání bude následovat debata s režisérem Bebjakem a představitelem hlavní role Noelem Czuczorem moderovaná držitelem Oscara Richardem Trankem.

Film je inspirován skutečnou událostí, útěkem mladíků Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrby z přísně střeženého koncentračního tábora Osvětim. Jejich detailní zpráva o fungování továrny na smrt se v červnu 1944 dostala do rukou W. Churchilla a F. D. Roosevelta, po válce byla využita v tzv. norimberském procesu.

Foto: Falcon

Ondřej Malý

Foto: Falcon

V hlavních rolích uvidíme Noela Czuczora a Petera Ondrejička.

Vedle představitelů hlavních postav Noela Czuczora a Petera Ondrejičky si v dramatu zahráli Jan Nedbal a Ondřej Malý, ze zahraničních herců pak John Hannah, Wojciech Mecwaldowski, Kamil Nozynski, Jacek Beler, Christoph Bach, Florian Panzner a Lars Rudolph.

Film bude uveden na stránkách Museum of tolerance.

Zpráva byla navíc vybrána do distribuce americké společnosti Samuel Goldwyn Films.

Reklama

Výběr článků

Načítám