Hlavní obsah

Sledovanosti v roce 2019 vládly pohádky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sport i politiku převálcovaly v minulém roce pohádky. Absolutním vítězem roku je Princezna a půl království České televize, kterou v televizní premiéře sledovalo 2,67 milionu lidí.

Foto: Česká televize

Princezna a půl království

Článek

Štědrovečerní Princezna a půl království je nejen nejsledovanějším pořadem celého loňského roku, vládne i žebříčku odložené televizní sledovanosti pořadů od roku 2010. Dosud pohádku odloženě v televizi vidělo 647 tisíc diváků starších 4 let.

Druhé místo patří Čertímu brku (2,43 milionů diváků plus 262 tisíc dětí) a třetí skončila loni pohádka Anděl Páně 2 (2,17 milionu diváků a 301 tisíc dětí).

Velmi zajímavých výsledků dosáhl zápas Česka proti Německu na Mistrovství světa v ledním hokeji, jenž rovněž překonal hranici dvou milionů diváků (2,04 milionu dospělých diváků) a stal se druhým nejsledovanějším hokejovým přenosem v historii programu ČT sport. Mezi desítku nejvyhledávanějších se dostal rovněž film režiséra Jana Svěráka Po strništi bos (1,97 milionu) a dva díly seriálu Most!.

Televize ve znamení seriálů

Kultura

Internetu vládne Most!

Foto: Česká televize

Zdeněk Godla jako Franta v seriálu Most!

V timeshiftu, odložené televizní sledovanosti, je nejvyhledávanější štědrovečerní pohádka, ale dominantní postavení získal seriál Most!, který ovládl hned osm z deseti prvních příček.

V současnosti je stále důležitější internetová sledovanost a zde vládne opět seriál Most!, dále uspěl i detektivní Rapl a již téměř kultovní černohumorná Zkáza Dejvického divadla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám