Hlavní obsah

Série Vlast. Jak nacionalismus ničil rodiny a zabíjel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V květnu vstoupí na obrazovky španělský dramatický seriál Vlast z dílny HBO Europe. Už koncem března má premiéru na přehlídce Series Mania ve francouzském Lille.

Foto: HBO Europe

Série HBO Vlast.

Článek

„Vlast vypráví příběh dvou španělských rodin z Baskicka, trvající více než tři desítky let, které byly zasaženy násilným konfliktem vyvolaným Španělskou národní stranou a teroristy organizace ETA,“ uvedla Pavla Brožková ze společnosti HBO.

Teroristická organizace ETA vstoupí do života Bittori, když ve dveřích jejich domu zabijí jejího manžela. Celý život se jí převrátí vzhůru nohama, skončí i přátelství s Miren, jejíž syn je členem ETA. Rodiny musí čelit nejen zármutku, ale rovněž morálním paradoxům. Těžko hledají cestu z kruhu násilí a nenávisti.

Foto: HBO Europe

Ze seriálu Vlast.

Organizace ETA byla založena v roce 1959. Usilovala o nezávislost Baskicka. Pouštěla se na španělském území do bombových útoků či únosů a zavinila smrt zhruba osmi stovek lidí. V roce 2011 ale oznámila, že ukončuje násilné akce, a v roce 2017 definitivně potvrdila, že se zbavila všech zbraní a výbušnin. O rok později ukončila činnost.

Sérii napsal Aitor Gabilondo na motivy bestselleru Fernanda Aramburua, který u nás vyšel pod názvem Vlast. Producenty za HBO Europe jsou Miguel Salvat, Steve Matthews a Antony Root.

Reklama

Výběr článků

Načítám