Hlavní obsah

Rozhádaný pár Plodková a Chmela v komedii od režiséra Vlastníků Jiřího Havelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jiří Havelka, který předloni nadchnul komedií Vlastnici, dotočil Mimořádnou událost. Podle tvůrců jde o absurdní komedii o rozhádaných lidech a jednom vlaku, který se rozjede bez strojvedoucího.

Foto: Cinemart

Jana Plodková a Igor Chmela

Článek

Havelka se volně inspiroval událostí, kdy se omylem rozjela lokálka plná cestujících bez strojvedoucího, a využil ji k ponoru do mezilidských a partnerských vztahů.

„Autobiografické momenty zde nejsou, nebyl jsem v tom vlaku, když se to stalo. Čerpal jsem ze zprávy, která proletěla českým veřejným prostorem více než před rokem, a částečně z veřejně dostupné zprávy drážní inspekce šetřící tuto mimořádnou událost. Vlak jel Českomoravskou vrchovinou a zastavil, protože měl poruchu s brzdami, strojvůdce vystoupil, odvzdušnil brzdy a ono se mu to samo rozjelo zpátky vinou gravitace. Ten vlak jel, zcela neřízen, ale zase v protikopci zastavil, takže se nic nestalo, trvalo to čtrnáct minut a my o tom natočili celovečerní film,“ uvedl.

Manželskou dvojici hrajou Jana Plodková a Igor Chmela. Plodková svého partnera charakterizovala jako velmi pečujícího, starostlivého muže, idealistu, který svou partnerku vnímá jako mnohem krásnější, než ve skutečnosti je.

Foto: Cinemart

Jenovéfa Boková

„S Janou se hraje fantasticky, ona hraje tak přesvědčivě, že bych s ní nechtěl žít,“ dodal Chmela.

„Scénář je strašně zábavný, a hlavně je chytrý. S Jiřím Havelkou se znám dlouho, protože jsme spolu zkoušeli jedno představení v HaDivadle, znám Vosto5 a tento humor je mi velmi blízký a to vše v tom scénáři je. Zároveň mě překvapilo, že všechny situace jsou podle reálné události, což je dost neuvěřitelné, protože tomu jsem opravdu zpočátku nevěřila. Přijetí mé role, o tom nebylo pochyb,“ uzavřela Plodková.

Foto: Cinemart

Jaroslav Plesl

Ve vedlejších rolích si zahráli Jaroslav Plesl, Jenovéfa Boková, Alois Švehlík, Ctirad Götz, Tereza Marečková, Václav Kopta, Robert Mikluš či Fedir Kis. Premiéra se plánuje na rok 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám