Hlavní obsah

Román Syn bude miniseriálem

Právo, KČT

Televize HBO chystá minisérii na motivy detektivky Syn, jejímž autorem je norský bestsellerista Jo Nesbø. Hlavní hvězdou seriálu bude americký herec Jake Gyllenhaal, jak informoval server Variety.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Spisovatel Jo Nesbø.

Článek

Titulním antihrdinou, kterého zmíněný herec ztvární, je narkoman Sonny odpykávající si trest za dvě kruté vraždy, které však nespáchal. Kompenzací za léta strávená ve vězení mu je pravidelný přísun drog. Za mřížemi navíc slouží spoluvězňům jako vrba a pomáhá jim odčinit hříchy. Zlomový moment v příběhu nastane, když se dozví pravdu o nevyjasněné smrti svého otce.

Režisérem televizní adaptace románu Syn bude kanadský tvůrce Denis Villeneuve, jehož filmografie čítá kriminální thriller Zmizení nebo pokračování sci-fi snímku Blade Runner. O scénář se postará Lenore Zionová, jež je podepsaná pod dramatickým seriálem Miliardy.

„Denis je mistrem ve stavění vizuálně ohromujících a jedinečných narativů. Jake je zase talentovaný herec i producent, jehož tvorba je provokativní a přesvědčivá. Dvojice navíc brilantně spolupracovala v minulosti (na snímcích Zmizení a Nepřítel – pozn. red.), a tak jsme zvědaví, jak se tento energický tandem s Nesbøovým výjimečným dílem vypořádá,“ sdělila za HBO Francesca Orsiová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám