Hlavní obsah

RECENZE: Ospalá terapie s Mádlem a Šteindlerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánský klub je prezentován jako komedie s Jiřím Mádlem, Milanem Šteindlerem nebo Boleslavem Polívkou v hlavních rolích. Komedie to ovšem není. Smích vyvolává jen zcela výjimečně.

Trailer Pánský klubVideo: Falcon

 
Článek

Partička mužů různých povah a věku se přihlásí na terapii pro eroticky závislé. Nesmělý slušný učitel, kterého přitahují studentky, stárnoucí internetový prasák, vyžilý rocker, mladý neschopný ajťák nebo scenárista v důchodu, který neví, zda si začít s dlouholetou kamarádkou.

Terapii má vést zcela nezkušená psycholožka Linda, jenže rázní pánové ji dostávají do úzkých, psycholožka ztrácí sebejistotu a dělá jednu chybu za druhou.

Foto: 4press

Milan Šteindler

Námět zní relativně slušně a stejnojmenná divadelní hra se prý lidem líbí. Na divadle snad ano, ale převést příběh do filmu se začínajícímu režisérovi Matěji Balcarovi nepovedlo. Nudný snímek má stopáž jen devadesát minut, ale pocitově jsou to dvě hodiny.

Většinu filmu sedí postavy v nějaké místnosti a hádají se o erotických zážitcích a představách. Situace, které měly generovat humor, vyznívají zcela nepřirozeně. Chybí vtipné hlášky i výraznější herectví. Postavy často zapadají do klišé (starý prasák Eda Milana Šteindlera je pitvořící se parodie, mladý nesmělý ajťák Martina Letáka je také neoriginální a zcela nepřesvědčivá figura). Starý scenárista se sice dá Bolkovi Polívkovi věřit, ale ten celý film neutáhne.

Foto: Falcon

Kristýna Hrušínská, Jiří Mádl a Divadlo Na Jezerce.

Ústřední dvojice Jiří Mádl - Kristýna Hrušínská navíc úplně postrádá chemii. Vedou spolu křečovité dialogy a pohybují se na hraně sebeparodie.

Pánský klub je jedna z komedií, které snad vypadaly docela dobře na papíře, ale realizace je pohřbila.

Celkové hodnocení: 45 %

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám