Hlavní obsah

Producenti nové bondovky na poslední chvíli vyměnili autora hudby

Producenti napjatě očekávaného nového dílu filmové série o agentu Jamesi Bondovi na poslední chvíli vyměnili autora hudby. Novým autorem se stane Hans Zimmer.

Foto: Profimedia.cz

Dan Romer

Článek

Skladatel Dan Romer, který měl mít podle původních předpokladů soundtrack na starosti, skončil kvůli „rozdílům v tvůrčím přístupu“, uvedl na svém serveru magazín Variety. Bondovka No Time to Die (Není čas zemřít) má mít premiéru už v dubnu.

Foto: hanszimmerlive.com

Hans Zimmer

Podle Variety je právě blížící se premiéra důvodem, proč zřejmě Zimmer bude potřebovat pro dokončení hudby součinnost několika svých klíčových spolupracovníků, jako jsou Benjamin Wallfisch či Lorne Balfe. Nahrávat se totiž má už v polovině února, přičemž pro snímky z bondovské série je hudba velice důležitá. Thomas Newman, který skládal pro předchozí filmy Skyfall a Spectre, vytvořil pro každý ze snímků více než dvouhodinovou nahrávku.

Zimmera, který je jedním z nejžádanějších skladatelů Hollywoodu a má už 11 nominací na Oscara včetně jedné proměněné, letos navíc čekají další projekty. Je autorem hudby ke snímkům Wonder Woman 1984, Top Gun: Maverick a Dune, které mají mít v tomto roce premiéru.

Poslední bondovka s Craigem zveřejnila trailer

Film

Romera jako autora hudby doporučil režisér chystaného filmu Cary Fukunaga, který s ním dříve spolupracoval. Filmové studio MGM zatím změnu v tvůrčím týmu nijak nekomentovalo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám