Hlavní obsah

Premiéra Borise Johnsona ztvární v sérii o koronaviru Kenneth Branagh

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Winterbottom připravuje seriál o tom, jak koronavirus ovládl Velkou Británii. Jednou z hlavních postav bude premiér v podání Kennetha Branagha.

Foto: Profimedia.cz

Kenneth Branagh

Článek

Michael Winterbottom a Kieron Quirke napsali pět dílů série, kterou nazvali This Sceptred Isle, a Winterbottom se ujal i režie. Má se držet reality, ale jde o drama, nikoliv o dokument. Podle tvůrců zachytí dopad pandemie na ostrovní zemi a především práci vědců, lékařů a sester.

Foto: Profimedia.cz

Boris Johnson

Vychází ze svědectví zdravotníků a novinářů, kteří byli na začátku pandemie v terénu, ale i zaměstnanců z „čísla 10”, tedy sídla britského předsedy vlády.

Bond, Ghostbusters, Morbius a další, vše se opět odsouvá

Film

V zemi se koronavirem nakazilo asi 3,65 milionu obyvatel a v souvislosti s covidem se uvádí cca 98 tisíc úmrtí. Daří se tam ale rychle očkovat, už přes přes 4,6 milionu lidí. Přednost mají obyvatelé domovů pro seniory a pečovatelé, zdravotníci a sociální pracovníci, lidé nad 75 let.

Aby se zvýšil zájem o testy, dostávají v případě pozitivního testu sociálně slabí občané 500 liber. Britské průzkumy však ukazují, že přesto na testy chodí jen menšina lidí s příznaky a karanténu dodržuje jen čtvrtina lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám